Каталог издања 2020/2021

03.11.2020

Стигао је наш нови каталог!

Прелистајте нови каталог "Креативног центра" и погледајте која нас издања очекују у наредном периоду!

 

Ова година је по много чему прва: прва у којој смо динамичан тимски рад у Градиштанској 8 морали током неколико месеци да заменимо радом на даљину; прва година без радионица, промоција и живог контакта са читаоцима; прва година у којој није било сајмова књига – један за другим отказивани су сајмови у Болоњи, Франкфурту, Београду. Ипак, оно што је остало исто јесте жеља да вам представимо што више нових, посебних, вредних и необичних књига. И ево их пред вама.

– За најмлађи узраст припремили смо мноштво примамљивих сликовница – од нових картонских књига о Петсону и Финдусу, преклапалица чији је јунак мала Ана, преко фантастичних звучних издања, pop-up књига, књига за гребање и сликовница код којих се једна страница претвара у три!

– Ту су и нови наслови познатих домаћих и страних аутора, као што су Јасминка Петровић, Златко Васић, Пеђа Трајковић, Џулија Доналдсон, али и аутора који досад нису писали за децу – очекујемо ускоро нову Српско-енглеску зб(и)рку, коју потписује Ен Труф, док је илустрације радила Евелина Данева Рајнингер.

– Издвајамо и наша нова предшколска издања, која у први план стављају игру и ослањају се на практична дечја искуства, а затим их даље воде у усвајање слова, упознавање света који нас окружује и основних математичких појмова. Више него довољно за темељну припрему за полазак у школу!

– Тинејџере чека неколико фантастичних изазова: Црна птица младе ауторке Александре Јовановић, Све што (ни)сам желела Драгане Младеновић и Порука у боци Марије Пар.

– Родитељима и васпитачима намењени су приручници Пут родитељства: од мрвице до звезде, Шта да очекујете док чекате бебу (ново издање) и Ефикасна комуникација у вртићу.

– Историјом и поукама које можемо извући из ње баве се три изузетне књиге: Све о Ани, документарна књига о Ани Франк, Ми и наша историја, прича о развоју цивилизације од најранијих дана до данас, и Јевреји у Београду, нова књига у нашој познатој едицији Овако се живело.

И, на крају, поменућемо и два популарна издања у новом руху: серија Мали кућни огледи обједињена је у једну књигу, а најлепше традиционалне и савремене дечје игре нашле су се у кутији с картама под насловом 32 игре за свако дете. На тај начин у овој по свему необичној години повезујемо прошлост и будућност наше куће.

Корисни линкови

banka intesa