Недеља науке

09.11.2020

Поводом Светског дана науке, који се обележава 10. новембра, организовали смо акцију НЕДЕЉА НАУКЕ. Од 9. до 15. новембра 10 књига из области популарне науке за децу биће снижено за 30%.

Светски дан науке за мир и развој установио је УНЕСКО и обележава се широм света од 2002. године како би се скренула пажња на потребу за новом везом између науке и друштва.  

Књиге из области популарне науке важан су сегмент издаваштва Креативног центра – досад смо добили 10 награда Невен за популарну науку, а та издања су одлично примљена и у свету и преведена су на велики број језика.

„Популарна наука заправо јесте наука! Али то је наука за оне који нису научници, за оне који су сувише мали да би то били, за оне који воле и за оне који не воле да уче, за оне који хоће много да сазнају и за оне који желе добро да се забављају. А таквих је много више од оних који су већ добили Нобелову награду“, навела је Милена Трутин, уредница издања из области популарне науке у Креативном центру.

У оквиру акције Недеља науке снижено је 10 књига намењених основцима: Наука. 40 научника и истраживача, књиге експеримената Мали кућни огледи, 50 експеримената из хемије, 50 експеримената из микросвета, 50 експеримената из живог света, 55 експеримената из природе, као и издања из едиције Сазнај и пробајАстрономија и Метеорологија. За оне који се често питају како електрични уређаји раде препоручујемо књигу Замисли живот без струје, а онима које занима хемија биће интересантна књига Периодни систем елемената.

Акција важи до 15. новембра на нашем сајту као и у нашим књижарама у Београду:

- Клуб књижара Креативни центар (ТЦ Еуроцентар, Македонска 30, Београд)
- Клуб књижара Креативни центар (Уроша Мартиновића 12, Нови Београд)

Корисни линкови

banka intesa