Нове звучне бајке

12.11.2020

После великог успеха осам музичких књига о Пеци стигле су нам звучне бајке - Црвенкапа и Три прасета

Публика у Србији је брзо заволела звучне књиге о Пеци, које су постале веома популарне. Због тога је Креативни центар одлучио да објави још две звучне књиге: Црвенкапу и Три прасета. Притискајући прстом означене кружиће у књигама, мали читаоци се, уз занимљиве приче и веселе илустрације, упознају с различитим мелодијама и богатством разних звукова. Док чита причу о Црвенкапи, дете ће чути Црвенкапу како певуши док иде кроз шуму, злог вука који се облизује док је гледа, звук врата која се отварају и вука како гута баку и Црвенкапу. На крају ће се радовати с Црвенкапом и њеном баком!
У бајци о три прасета дете ће чути главне јунаке како певају, свирају, звиждућу, граде своје куће и беже од вука, затим ће чути дрвосечу који сече дрва, задиханог вука, ватру која пуцкета и радосну победничку песму три прасета.

 

„Ослушкујући одличне реакције наших читалаца у вези с књигама о Пеци, одлучили смо да најмлађима понудимо још неке музичке књиге. Контактирали смо са оригиналним издавачем књига о Пеци, француском издавачком кућом Gallimard Jeunesse, и они су нам препоручили Три прасета и Црвенкапу. Иако су недавно објављене, потражња за овим књигама је велика, што је показатељ да родитељи увиђају да су звучне књиге одличне за то да дете на нов начин доживи приче које су му већ познате“, сматра уредница Наталија Панић.

 

Музика има изузетан значај за развој детета – доприноси његовом емоционалном и социјалном развоју, подстиче креативност, побољшава концентрацију и памћење. Деца која време проводе уз музику, певајући и играјући се с родитељима или другом децом, имаће више самопоуздања и развиће вештину пажљивог слушања. Један од начина на који се музика може унети у свакодневицу јесте читање звучних књига. Уз њих ће се деца кроз игру упознати с различитим звуковима и инструментима, као и с најразличитијим музичким жанровима.

Звучне бајке можете наручити преко нашег сајта, купити у нашим књижарама у Београду (ТЦ Еуроцентар, Македонска 30; Уроша Мартиновића 12, Нови Београд), као и свим боље снабдевеним књижарама широм Србије.

Корисни линкови

banka intesa