НОВО! Научите језик свог пса

17.11.2020

НАУЧИТЕ ЈЕЗИК СВОГ ПСА је користан приручник за васпитавање паса намењен целој породици.

Ова књига ће помоћи власницима паса у томе да свакодневна шетња постане задовољство и за њих и за њиховог пса. Читалац ће научити како да га пас следи зато што то жели, а не зато што мора или што је условљен наградом. Након читања ове књиге власници ће постати добре вође које умеју да усмере понашање својих љубимаца ка добром васпитању. Ова књига ће и деци и одраслима открити многе чињенице о понашању паса и омогућиће им да буду сигурни у себе при сваком сусрету са псима. Поред свега наведеног, читаоци ће сазнати и ово:

• какве сигнале шаље ваш пас, а какве онај с којим се срећете;

• може ли положај тела пса открити његове намере;

• да ли је доминантно понашање увек предзнак сукоба;

• да ли је свако махање репом мирољубив сигнал;

• каква је улога власника при сусрету паса;

• на који начин можете утицати на понашање пса;

• у ком тренутку треба реаговати на непожељно понашање пса;

• о чему деца треба да воде рачуна при сусрету са псом;

• како треба прилазити непознатом псу.

„Нема ничег лепшег него спасти пса и пружити му уточиште, макар привремено. Повређеном псу, болесном или избаченом на улицу племенито је помоћи без обзира на то како изгледа, па чак и ако је толико блатњав да и не видите тачно какав је. У многим случајевима такав пас остаје са спасиоцем и између њих се ствара нераскидив однос. С друге стране, ако прво почнете да размишљате о свом будућем љубимцу, све ће изгледати другачије. Јавиће се вечита питања: какав пас би био добар за мене, какав је најбољи за породицу, који је добар с децом, а који је за старије људе? Ког год пса да изаберемо, убрзо ће за нас постати најлепши или бар најшармантнији на свету. За потенцијалног власника најчешће је пресудан изглед и лако може да вам се допадне због боје длаке или облика њушке. Али, и поред тога што се готово сви залепимо за оног који нам је најслађи, пса би требало бирати по нарави која нам одговара, чак и ако је на први поглед неугледан. Да бисте живели у хармонији, битно је да изабрани пас јесте за вас, али исто тако и да сте ви за тог пса“, истиче аутор Милоје Мика Јовичић на почетку овог веома корисног приручника.

Милоје Мика Јовичић стручњак је за васпитавање паса и решавање проблема у њиховом понашању. Иако је завршио пољски језик и књижевност и ради у издавачкој кући ЛОМ, већ више од десет година изучава понашање домаћих паса и вукова. Као резултат таквог проучавања настала је његова методологија заснована на разумевању псеће психологије и њихових природних реација на различите ситуације. Аутор је сајта www.kinici.net, на којем све оне који су заинтересовани упознаје са одликама фамилије паса, њиховом улогом у еко-систему и начином на који комуницирају. На сајту, али и на едукативном радионицама намењеним власницима паса, посебну пажњу посвећује правилном васпитавању домаћих паса.
„Циљ не треба да буде научити пса командама лези, шени, прави се мртав … већ постићи да буде стабилан и да се понаша у складу са својим потребама, а све то у циљу складнијег живота с власником. Коришћењем различите литературе, а пре свега посматрањем понашања паса и радом с њима, дошао сам до сопствених решења за бројне проблеме у њиховом понашању. У основи тог метода јесу разумевање ових дивних животиња и једноставно и природно опхођење с њима“, истиче аутор књиге Научите језик свог пса Милоје Мика Јовичић.
Ову књигу можете наручити преко нашег сајта, купити у нашим књижарама (ТЦ Еуроцентар, Македонска 30, Београд; Уроша Мартиновића 12, Нови Београд; Синђелићев трг 19, Ниш), као и свим боље снабдевеним књижарама широм Србије.

Корисни линкови

banka intesa