НОВО! СРПСКО-ЕНГЛЕСКА ЗБРКА

30.11.2020

Учење енглеског језика кроз игру!

Родитељи предшколаца се често питају како да енглески језик, који је свуда око нас, уведу у живот своје деце, на који начин да то ураде и има ли смисла то радити док су деца још мала или треба сачекати да крену у школу. Нова књига Српско-енглеска збрка даје једноставне одговоре на та питања: деца од најранијег доба најбоље усвајају нов језик кроз забаву, игру, разнобојне цртеже, загонетке и стихове. 

Према речима професорке енглеског језика Драгане Трајковић, ова књига је царство у којем ће деца, уз помоћ родитеља, направити своје прве билингвалне кораке. Српско-енглеска збрка обухвата неколико тема: породица, боје, бројеви, поздрави и емоције. Намењена је деци предшколског узраста и на занимљив начин, кроз игру и привлачне илустрације, малишане учи првим појмовима енглеског језика.

„Деца језик усвајају на несвесном нивоу. Она плету своје приче и начине на које се формирају речи. Немају страх да нешто испробају, уклопе, избаце, споје. Акценат је на игри, машти, песми, бојама, квизовима, загонеткама, сликама. У књизи Српско-енглеска збрка примењене су све те креативне игре – повезивање, визуелизација, закључивање и др. Зато сматрам да ће деца лако запамтити енглеске речи из ове разигране збирке“, истиче Драгана Трајковић.

О предностима раног учења страног језика ова професорка енглеског каже: „С обзиром на то да су се погледи на учење језика одавно променили и да више није актуелно схватање да други језик може збунити децу, моје искуство је да децу можемо излагати енглеском језику од почетка рођења. Наравно да то што радимо не може бити доказано као корисно, али не видим да било коме штети слушање песмица. Што се тиче конструктивног учења – судећи по деци, већ око друге или треће године може се вежбати мелодичност језика кроз певање песмица и плес. Затим се уводе и друге креативне активности, као што су бојење, цртање, игре, искуствено учење итд. Предности раног учења језика су бројне. Исти део мозга којим се усваја матерњи језик упошљава се када деца почну да уче и други језик. Самим тим развијају се боље памћење, критичко размишљање, концентрација, стварају се синапсе које се иначе не би створиле. Такође, развијају се и социјалне вештине које омогућавају да се свет схвата шире и да се различитости прихватају с више толеранције. Не треба ни помињати да вас у данашњем глобализованом свету знање више језика одмах издваја из гомиле.“

Ову књигу можете наручити преко нашег сајта, купити у нашим књижарама (ТЦ Еуроцентар, Македонска 30, Београд; Уроша Мартиновића 12, Нови Београд; Синђелићев трг 19, Ниш), као и свим боље снабдевеним књижарама широм Србије.

Корисни линкови

banka intesa