НОВО! Три нове књиге с прозорчићима

24.12.2020

Три нове књиге из едиције "Отвори прозорчић" помоћи ће детету да уз смех и игру сазна многе занимљивости. Реч је о картонским сликовницама с прозорчићима које су намењене деци у узрасту до три године.

Нове сликовнице Маме, тате и младунци, Моја осећања и Шта је горе, а шта доле упознају малишане с првим речима, подстичу машту, развијају истраживачки дух и способност довођења слика и појмова у међусобну везу. Отварањем прозорчића, иза којих се крију изненађења, најмлађи читаоци ће на забаван начин научити да правилно именују животиње и њихове младунце, сазнаће како све могу да се осећају у различитим ситуацијама и шта могу да ураде да би се осећали боље и откриће важне појмове и односе међу стварима (напред-позади, пуно-празно, далеко-близу, плитко-дубоко и друге).
Једноставан текст у стиху и топле илустрације прилагођене су најмлађима, а прозорчићи који се отварају претварају картонске сликовнице у занимљиве играчке. Питања упућују децу на посматрање, запажање, размишљање и закључивање, што помаже развоју маште и интелигенције. Конципиране на тај начин – као комбинација књиге и играчке – идеалне су за развијање почетног позитивног односа према књизи код најмлађих читалаца.
Вредност ових књига, поред њихове визуелне привлачности и едукативности, јесте и у томе што су дело домаћих аутора – Душана Павлића, једног од наших најбољих и вишеструко награђиваних илустратора, и Симеона Маринковића, писца више од стотину дечјих књига. Њих двојица уживају у томе да раде заједно, да речима и илустрацијом један другог допуњују и тиме обогаћују књиге.
Ове књиге можете наручити преко нашег сајта, купити у нашим књижарама (ТЦ Еуроцентар, Македонска 30, Београд; Уроша Мартиновића 12, Нови Београд; Синђелићев трг 19, Ниш), као и свим боље снабдевеним књижарама широм Србије.

 

 

Корисни линкови

banka intesa