НОВО! Гледамо у облаке и Идемо на море!

14.01.2021

Нове сликовнице Јасминке Петровић за најмлађе читаоце!

Нове сликовнице Јасминке Петровић Гледамо у облаке и Идемо на море! причају нам приче о двојици дечака и њиховом измаштаном свету. У њему облаци подсећају на снег и дугу, уличне барице личе на морске плићаке, а кућни љубимац се зачас претвори у страшну ајкулу.
„Сликовница је прва књига с којом се дете сусреће у животу. Истраживања кажу да се деца брже развијају ако им се чита од малих ногу, боље опажају, лакше уче и отворенија су за околину. Сликовнице уводе децу у свет маште, уметности, књижевности, науке... У току путовања кроз причу посебно је важно емотивно повезивање детета с родитељима или другим блиским одраслим особама. Ово су тек неки разлози због којих сам се упустила у авантуру звану – сликовница. Наравно, увек су најјачи лични разлози. Пожелела сам да будем ауторка књига које бих радо читала својим унуцима.“, истиче Јасминка Петровић.
Читајући сликовнице Гледамо у облаке и Идемо на море! деца ће радо прихватити игру онеобичавања и показати да њихов свет никако није мали, већ да има снагу да порасте до облака, као и да се спусти у морске дубине. Уједно, ове сликовнице ће подсетити и родитеље на то колико је маштање важан део одрастања деце, те их на себи својствен начин позвати да им се придруже у тој игри.
„Машта је потребна свима нама, а деци посебно. Помоћу маште стичемо психолошки и физички имунитет, успевамо да решимо различите креативне, научне и животне задатке, јачамо самопоуздање, подстичемо радост... Новогодишњи празници су прави тренутак за игру и маштање. Уместо скупих поклона, обрадујмо једни друге рукотворинама. Измислимо друштвену игру, направимо шаљиве кућне новине, осмислимо породични новогодишњи програм... Укажимо деци поверење и препустимо се њиховим идејама. Зар не би било сјајно да Нову годину дочекамо костимирани у облак или неко морско биће?“, поручује Јасминка Петровић.
Сликовнице је илустровала Ана Петровић, која је својим препознатљивим стилом, блиским дечјем цртежу и доживљају света, разиграла ове приче и њене јунаке.
Ове књиге можете наручити преко нашег сајта, купити у нашим књижарама (ТЦ Еуроцентар, Македонска 30, Београд; Уроша Мартиновића 12, Нови Београд; Синђелићев трг 19, Ниш), као и свим боље снабдевеним књижарама широм Србије.

Корисни линкови

banka intesa