НОВО! Буди као мачка

29.12.2020

Необични мачак Зиги нашао се у друштву деце и младих које муче проблеми типични за узраст од 10 до 14 година, а како су мачке слободне, одважне, независне, истрајне, спокојне и срећне, овај мачак је одлучио да с њима подели приче из свог живота.

Нови приручник Буди као мачка намењен је стар старијим основцима и свима онима који желе да их други поштују, да буду cool и да се осећају добро у својој кожи. Млађим тинејџерима ова књига може помоћи да савладају стидљивост, стрес, несигурност, као и да разреше неспоразуме с родитељима, конфликте с пријатељима итд. 

Захваљујући саветима мачка Зигија, млади читаоци ће сазнати:

– како бити популаран и на коју карту треба играти ако желимо да нас други заиста воле због нас самих, а не због брендова које поседујемо;

– како победити стидљивост и јасно показати шта је оно што желимо;

– како прихватити и заволети себе и своју праву природу упркос ономе што мисле други;

– како надвладати проблеме у учењу и постати успешнији у школи;

– зашто не треба да се стидимо да затражимо помоћ када нам је потребна;

– како савладати зависност од мобилних уређаја, друштвених мрежа и уживати у стварном животу;

– како се уклопити у нову средину, како помоћи другима да се укључе, шта учинити да се нова особа у друштву или одељењу осећа прихваћеном;

– како разликовати праве пријатеље од оних који то нису;

– како изаћи на крај с родитељима и њиховим захтевима;

– зашто треба да заборавимо на лагање, а зашто на освету;

– како да снове о ономе чиме желимо да се бавимо у животу укључимо у конкретне активности које воде том циљу;

– шта када се догоди љубав…

На крају расправе о свакој ситуацији постоји кратак упитник за читаоца о његовом искуству у вези са одређеном темом, начинима на које је решавао дате проблеме, његовом мишљењу о томе шта је ту било добро, а шта није, и како се с нечим сличним ваља носити у будућности.

Књига Буди као мачка објављена је у едицији Мала психологија. Ова едиција обухвата издања која децу упућују на то како да се суоче с разноврсним проблемима и разреше их на најбољи могући начин. Оно што је посебна предност ових књига, па тако и приручникаБуди као мачка, јесу јасна објашњења и делотворни савети, као и то што су писане једноставно, па их деца могу лако разумети.

Ову књигу можете наручити преко нашег сајта, купити у нашим књижарама (ТЦ Еуроцентар, Македонска 30, Београд; Уроша Мартиновића 12, Нови Београд; Синђелићев трг 19, Ниш), као и свим боље снабдевеним књижарама широм Србије.

Корисни линкови

banka intesa