Светски дан читања наглас - 30% попуста на сликовнице из едиције "Пустоловине за предшколце"

01.02.2021

У сусрет Светском дану читања наглас припремили смо посебну акцију – сликовнице из едиције "Пустоловине за предшколце" биће на посебном попусту од 30%.

Акција ће важити на нашем сајту, као и у нашим књижарама (ТЦ „Еуроцентар“, Македонска 30, Београд; Уроша Мартиновића 12, Нови Београд; Синђелићев трг 19, Ниш) до недеље, 7. фебруара 2021. године.

Светски дан читања наглас ове године обележава се 3. фебруара. Иницијативу за обележавање овог дана покренула је непрофитна организација LitWorld из Сједињених Америчких Држава, која се залаже за описмењавање, а у обележавање овог дана укључиле су се и бројне издавачке куће, удружења наставника и различите непрофитне организације.

У истраживању издавачке куће Scholastic из Енглеске више од 80% родитеља и деце изјавило је да „ужива у заједничком читању јер време које проведу читајући постаје важан део заједничких успомена“. 

Читање наглас развија машту и критичко мишљење, нарочито ако је комбиновано са постављањем питања и разговором о прочитаном. Такође, читање наглас развија породично заједништво тако што окупља породицу, што може бити одлична прилика за разговор о многим важним темама.

Корисни линкови

banka intesa