НОВО! ПРИНЦЕЗИН РОЂЕНДАН

24.02.2021

"Принцезин рођендан" вишеструко награђиване ауторке Весне Алексић пета је књига из серијала о принцези Софији.

У књизи Принцезин рођендан једна нетипична, савремена принцеза суочава се с новом бригом – како да прослави свој рођендан? У школи има много нових другара и другарица и сви су они као нека велика породица. Заједно уче, играју се и оно најважније … заједно прослављају рођендане! Ближи се и Софијина прослава. Уместо да се радује, она се веома брине око тога какве ће поклоне добити…

Књиге о принцези Софији говоре о одрастању и оним лепим тренуцима – као и о оним мање лепим – које деца на том путу доживљавају. Иако је Софија принцеза, проблеми који је муче сасвим су обични, дечји: у књизи Принцезин закон то је први зуб који се спрема да испадне; у књизи Принцезина медаља – мобилни телефон који јој родитељи још нису купили; у књизи Принцезино извињење Софија учи да буде одговорна према својим кућним љубимцима, мачкама, док у причи Принцезин глобус главна јунакиња брине због поласка у школу.

Серијал књига Принцеза Софија намењен је читаоцима почетницима и, сходно томе, дизајнерско и техничко обликовање прилагођено је потребама оних који тек овладавају овом вештином – у књигама су заступљени већи фонт и проред како би се деци олакшало читање.

С познатом лакоћом и једноставношћу, примереним узрасту којем су књиге намењене, ауторка Весна Алексић доноси нам забавне ситуације током одрастања. Књиге о принцези Софији илустровала је Бојана Стојановић, а Принцезин закон и Принцезина медаља, прве две приче из те едиције, добиле су Награду за најлепшу дечју књигу на Међународном београдском сајму књига 2018. године.

Све књиге из овог серијала можете наручити преко нашег сајта, или купити у нашим књижарама (ТЦ Еуроцентар, Македонска 30, Београд; Уроша Мартиновића 12, Нови Београд; Синђелићев трг 19, Ниш), као и свим боље снабдевеним књижарама широм Србије.

Корисни линкови

banka intesa