НОВО! Вашар у Стрмоглавцу

28.02.2021

Нова књига у едицији ПУСТОЛОВИНЕ ЗА ПРЕДШКОЛЦЕ!

Међу омиљеним књигама најмлађих читалаца Креативног центра годинама се налази поема Јежева кућица са илустрацијама Душана Павлића, док је недавно у едицији Пустоловине за предшколце објављено још једно дело Бранка Ћопића пуно узбудљивих догађаја и ликова – Вашар у Стрмоглавцу.

У граду Стрмоглавцу одржава се несвакидашњи вашар и сви журе да што пре стигну. Али на овом вашару све је чудно и наопако: козица Белка продаје старог вука, магарац Њако Њакић купцима нуди лава, камила држи часове плеса, стари миш продаје мачка, жабац продаје роду, а једна главица купуса продаје четири зеца. Уз живописне илустрације Младена Анђелковића читаоци ће отпутовати у чаробни свет препун узбуђења и смеха.

Бранко Ћопић, један од наших омиљених писаца за децу, волео је животиње и радо је писао о њима, па је тако настала и ова песма.

Комбинација занимљивог текста и привлачних и упечатљивих илустрација одличан је рецепт за родитеље који желе да подстакну децу да заволе књигу и да јој се враћају. Управо су такве књиге из едиције Пустоловине за предшколце, која је настала са идејом да деца упознају и заволе дела најбољих домаћих писаца. У тој серији објављено је више од 15 књига најзначајнијих домаћих аутора – Бране Цветковића, Бранка Ћопића, Десанке Максимовић, Добрице Ерића, Бране Црнчевића, Арсена Диклића и других.

Једна од посебности едиције Пустоловине за предшколце јесте и то што се на страницама свих књига налазе и објашњења мање познатих речи, што олакшава читање и покреће разговор и дружење између деце и родитеља. Из Пустоловног додатка, који се налази на крају сваке од књига, мали читаоци ће сазнати поједине занимљиве детаље из детињства писаца тих књига, а моћи ће и да одговарају на нека питања, да смисле наставак приче или да нешто нацртају.
Ову књигу можете наручити преко нашег сајта, или купити у нашим књижарама (ТЦ Еуроцентар, Македонска 30, Београд; Уроша Мартиновића 12, Нови Београд; Синђелићев трг 19, Ниш), као и свим боље снабдевеним књижарама широм Србије.

Корисни линкови

banka intesa