НОВО, ДОПУЊЕНО ИЗДАЊЕ! Шта да очекујете док чекате бебу

02.03.2021

Стигло је ново, од корице до корице измењено и допуњено издање детаљног и свеобухватног водича кроз трудноћу ШТА ДА ОЧЕКУЈЕТЕ ДОК ЧЕКАТЕ БЕБУ ауторке Хајди Муркоф.

У овој у свету најпродаванијој књизи о трудноћи налази се све оно што будући родитељи треба да знају о девет месеци од зачећа до порођаја и о периоду непосредно после бебиног доласка. Ново издање садржи најсавременије информације о свему што је у вези с трудноћом (од пренаталних скрининга, безбедних лекова, актуелних начина порађања и сл.), подробан приказ бебиног пренаталног развоја из недеље у недељу, мноштво практичних савета и препорука који се односе на све аспекте живота за време трудноће и непосредно после порођаја, као и посебне прилоге намењене очевима.

 

Ново издање књиге Шта да очекујете док чекате бебу представља наставак задивљујућег подухвата чија је сврха да се трудницама (и њиховим партнерима) дају најновије и најтачније могуће информације, као и корисни савети лекара, што је постигнуто уз савршен спој саосећајности и практичности.

„Ову књигу годинама препоручујем и за то постоји добар разлог – она је свеобухватна и садржи информације које бисте очекивали да чујете од омиљеног лекара, то јест од некога ко је мудар али има смисла за хумор, ко је темељан али практичан, искусан али пун ентузијазма, организован али саосећајан“, навео је у предговору ове књиге Чарлс Џ. Локвуд, др сц. мед., професор акушерства, гинекологије и јавног здравља и декан Медицинског колеџа Морсани на Универзитету Јужна Флорида.

 

„Књигу Шта да очекујете док чекате бебу објавили смо први пут још 1998. године и до данас је то најчитанија књига о трудноћи код нас, као што је и у свету. Зашто сам књигом била одушевљена од првог тренутка? Своје друго дете родила сам 1995, па су ми успомене на период трудноће још биле свеже. Током трудноће мучиле су ме бројне дилеме, а лекари често нису имали одговоре. Без обзира на то што сам прошла сваку едукацију која је трудницама била доступна и што сам се наоружала буквално сваком књигом која је о трудноћи постојала код нас, узалудно сам тражила јасне одговоре на питања као што су: Шта радити кад те ухвати мигрена а трудна си? Да ли вежбати у трудноћи и, ако се то може, у којој мери? Колико је ризичан карлични порођај? Како се изборити с нељубазним сестрама и лекарима од којих ти и твоја беба у болници зависите? итд. Прво што сам у оригиналном издању ове књиге потражила била су управо та моја питања и, кад сам на све њих нашла јасан, детаљан, стручан а истовремено и људски одговор, било ми је јасно да овакву књигу наше жене морају имати“, каже Љиљана Маринковић, директорка Креативног центра, који је објавио ову књигу.

Ауторка ове књиге Хајди Муркоф  стоји иза једног од најуспешнијих серијала о трудноћи и родитељству Шта да очекујете…Магазин Time сврстао ју је међу 100 најутицајнијих људи на свету. Она је такође творац популарне апликације о трудноћи WhatToExpect, као и истоименог портала који окупља преко шеснаест милиона родитеља и будућих мама. С мужем Ериком основала је Фондацију WhatToExpect, која помаже сиромашним мајкама да воде здраву трудноћу и да роде здраве бебе. Та фондација партнер је Међународне медицинске организације, која милионе бабица широм света обучава да порођај и трудноћу учине безбедним.

За књигом о трудноћи уследиле су књиге Шта да очекујете у првој години, Шта да очекујете у другој години, а на крају и подједнако важан приручник Шта да очекујете док чекате да затрудните, намењен припреми за трудноћу.

Све књиге из овог серијала можете наручити преко нашег сајта, или купити у нашим књижарама (ТЦ Еуроцентар, Македонска 30, Београд; Уроша Мартиновића 12, Нови Београд; Синђелићев трг 19, Ниш), као и свим боље снабдевеним књижарама широм Србије.

Корисни линкови

banka intesa