Месец франкофоније у "Креативном центру"

04.03.2021

Поводом Месеца франкофоније, припремили смо две занимљиве акције које се односе на књиге француских аутора!

Током марта широм света се обележава Месец франкофоније. Међународна организација франкофоније, која је основана 1970. године и окупља 88 земаља, посвећена је промоцији француског језика и успостављању политичке, образовне, економске и културне сарадње међу чланицама.

Поводом Месеца франкофоније у сарадњи са Француским институтом припремили смо две занимљиве акције!
Током марта 20 одабраних књига француских аутора биће на попусту од 25%.  Међу овим књигама налазе се психолошки приручници за основце из серијала Мала психологија, водичи за родитеље Илустровани кључ за дечје кризе и Илустровани кључ за тинејџерске кризе, књиге о чувеним личностима из света музике и спорта, свеобухватна прича о светској историји за младе Ми и наша историја, као и друга занимљива издања.

Oвим поводом, комплет романа за основце француског аутора Кристофа Морија који је пре неколико година био гост Креативног центра, Француског института и Београдског сајма књига такође ће бити на специјалном попусту -  цена три књиге о авантурама несташног дечака Матјеа Идалфа биће снижена за 60%.

Обе акције важе на нашем сајту, као и у на нашим књижарама (ТЦ Еуроцентар, Македонска 30, Београд; Уроша Мартиновића 12, Нови Београд; Синђелићев трг 19, Ниш).

Већ у својој десетој години Матје Идалф био је славан по томе што је сваке године упропашћавао краљев рођендан невероватним глупостима. То је чинио чак и по цену тога да не оствари свој највећи сан – да се упише у чувену Школу Елите. Авантуре овог симпатичног антијунака који похађа магичну Школу Елите приказане су у овој узбудљивој трилогији која је преведена на италијански, српски, пољски, шпански и руски језик, а први роман – Матје Идалф пред првим изазовом – освојио је бројне награде читалачке публике.

Аутор овог серијала Кристоф Мори имао је тринаест година када је издавачкој кући Галимар послао рукопис за свој први роман. Тада је између младог писца и те издавачке куће отпочела сарадња, која је, захваљујући охрабривању и подршци, довела да објављивања књиге Матје Идалф пред првим изазовом, издате када је аутор напунио двадесет две године. Након успеха прве књиге, уследили су и наставци.

Корисни линкови

banka intesa