НОВО! Супер задаци, супер прваци!

04.03.2021

Нова радна свеска намењена је ученицима првог разреда основне школе.

Радна свеска Супер задаци, супер прваци! садржи велики број тематски груписаних задатака којима се на забаван начин увежбава школско градиво из предмета Математика, Српски језик и Свет око нас.
У оквиру сваке теме ученике чекају бројне активности: да прочитају причу, реше разноврсне задатке различитог нивоа сложености, израчунају, истраже, кажу шта мисле, креирају и направе оно што су сами осмислили. У зависности од читалачке вештине, прваци ову радну свеску могу користити самостално или уз помоћ родитеља, учитеља у боравку или у редовној настави.

Теме и задаци прате постојећи Програм наставе и учења за први разред основног образовања и васпитања и пружају могућност да се на забаван начин провежба школско градиво код куће или у школи. Учитељи могу користити појединачне задатке за рад у уводном или завршном делу часа, као додатни материјал за децу која брже завршавају предвиђене задатке, али и читаве тематске целине, у којима су програмски садржаји вишеструко повезани. Оваква међупредметна повезаност једна је од кључних тачака савременог односа према образовању и животу.

Вежбе у радној свесци Супер задаци, супер прваци! нису провере знања. Неки задаци имају два или више тачних решења. У многим задацима од деце се тражи да искажу своје мишљење. Тада треба узети у обзир сваки одговор који се односи на питање и подстицати дете на отвореност и искреност.

Ауторка ове радне свеске Зорица Нобл има богато искуство у раду с децом у основној школи. Ова књига резултат је њених напора да свакодневни рад с децом учини креативним, занимљивим и ефикасним. Циљ ауторке јесте да подстакне децу да самостално и активно долазе до решења задатака и проблемских ситуација. Истраживачки задаци, задаци у којима се исказује лично мишљење или став, као и задаци за креирање и конструисање, развијају код деце логичко и критичко мишљење. Спонтано и кроз игру, ови задаци помажу у стицању многих животних вештина.

Ову радну свеску можете наручити преко нашег сајта, или купити у нашим књижарама (ТЦ Еуроцентар, Македонска 30, Београд; Уроша Мартиновића 12, Нови Београд; Синђелићев трг 19, Ниш), као и свим боље снабдевеним књижарама широм Србије.

Корисни линкови

banka intesa