Недеља поезије 2021.

17.03.2021

У сусрет Светском дану поезије, који се обележава 21. марта, припремили смо посебну акцију – 11 одабраних књига поезије биће на посебном попусту од 30% до 21. марта 2021.

Акција важи на сајту

Године 1999. УНЕСКО је установио Светски дан поезије. Сврха овог дана јесте промоција читања, писања и објављивања поезије широм света, али и „давање нових подстицаја и признања националним, регионалним и интернационалним поетским покретима“.

Поезија за децу је посебно важна јер она, по речима професора књижевности и песника за децу Симеона Маринковића, „обједињује речи, мелодију, слике и драмску игру. С њом се корача, дише, ради и она нам је најближа души“.

Поезија подстиче унапређење вербалне интелигенције код  деце. Слушајући песме, деца усвајају нове термине, али и кроз стихове и риму уче нова значења речи које су им већ познате. Учење песмица напамет одмалена стимулише развој говора – деца тиме стичу осећај за ритам, уче да правилно изговоре речи и богате свој речник.

На тај начин такође вежбају своје памћење, али и уче да се играју речима и језиком, што потпомаже развој маште и креативности, али и омогућава деци да се забаве и насмеју – а то је важна особина добре књиге за децу.

Корисни линкови

banka intesa