НОВО! ПЕТСОН И ФИНДУС ПРАВЕ АУТО

22.03.2021

Нова књига чувеног шведског писца и илустратора Свена Нурдквиста о чича Петсону и мачку Финдусу, књижевним јунацима који су познати деци широм света, намењена је најмлађим читаоцима!

 У новој сликовници Петсон и Финдус праве ауто ова два симпатична јунака су одлучила да направе ауто на педале. Али за то ће им бити потребна помоћ малих читаоца који треба да завире у ову књигу, пронађу све што се крије на разним местима и помогну Петсону и Финдусу да направе аутомобил на којем ће им завидети све Густавсонове краве. У овој картонској сликовници малишане очекују бројна изненађења на свакој страни – прозорчићи који се отварају, делови који се мрдају, окрећу, извлаче итд.

Поред забавних прича, оно што посебно одушевљава читаоце сликовница Свена Нурдквиста јесу дивне илустрације, препуне занимљивих детаља. На свакој од њих дешава се много тога и колико год да се разгледају, увек се уочи још нека нова ситница. Посматрајући раскошне илустрације док им неко чита причу, деца боље упознају свет око себе, уче кроз игру и сјајно се забављају.

Креативни центар је до сада објавио 12 књига о Петсону и Финдусу Највећи број књига намењен је предшколцима (Како се мали Финдус изгубио, Торта од палачинки, Мачак Финдус и петао и друге), а има и неколико издања за најмлађе читаоце – до три године (Познајете ли Петсона и Финдуса?, Где је Петсон? и Петсон и Финдус праве ауто).

Аутор свих књига о овом неодољивом мачку и његовом доброћудном чичи је Свен Нурдквист (1946), један од најзначајнијих шведских илустратора и писаца за децу. Иако је добро цртао још као тинејџер, неколико уметничких школа одбило је да га прими на даље усавршавање, па је дипломирао архитектуру. Ипак, није престајао да црта. Од 1983. године, након што је награђен на једном конкурсу за дечју књигу, потпуно се посвећује писању и илустровању књига за децу. Чича Петсон и мачак Финдус су његови широм света познати јунаци, а инспирацију за прве њихове авантуре Свен Нурдквист пронашао је играјући се са својим малим синовима.

Књиге о Петсону и Финдусу већ 30 година развесељавају децу широм света. Преведене су на 44 језика, објављене у преко 70 земаља и досад су продате у више од осам милиона примерака, а о њиховим догодовштинама снимљени су и цртани филмови.

Осим авантура о Петсону и Финдусу, Свен Нурдквист је илустровао и серијал популарних сликовница о крави Мами Му.

Књиге о Петсону и Финдусу можете наручити преко нашег сајта, или купити у нашим књижарама (Уроша Мартиновића 12, Нови Београд; Синђелићев трг 19, Ниш), као и свим боље снабдевеним књижарама широм Србије.

Корисни линкови

banka intesa