НОВО! ЈА ВОЛИМ БАНАНЕ

26.04.2021

Да ли то фламинго ужива у бананама? А нилски коњ пржи и окреће палачинке? И зашто се лама обукла тако да личи на лимун? Гле, ту је и ајкула која сркуће воћни смути на сламку! Све животиње у књизи ЈА ВОЛИМ БАНАНЕ једу омиљену храну на неки свој, урнебесно смешан начин.

Ја волим банане је сликовница која позива најмлађе да одаберу омиљену храну и смисле сопствени начин на који ће уживати у њој. На дванаест прелепо илустрованих дуплих страна малишани ће уочити мноштво животиња којима је лепо док једу банане, супу, кобасице, сладолед, поврће, шпагете и још много тога. Од сендвича и колача до воћа и поврћа – деца ће радо прелиставати ову књигу и на њеним страницама уочиће многа укусна јела. Странице са сладоледом вероватно ће им бити омиљене, а изненадиће их преливи које су животиње одабрале за палачинке. Мали читаоци ове књиге забавиће се у потрази за јежићем који се крије на многим странама, а видеће и симпатичног мајмуна који не жели да једе оно што му је понуђено, већ је увек више заинтересован за храну представљену на следећој страни.

Сликовница Ја волим банане пуна је занимљивих детаља који подстичу на разговор, па би зато било добро да је родитељи читају заједно с децом. Ова књига пружа много могућности за рано учење јер су деца позвана да броје, да препознају боје, уочавају безброј детаља и самостално бирају храну која им се највише свиђа. У облачићима поред животиња појављују се многа шаљива питања, поруке и узвици одушевљења. Уз разнобојне илустрације и духовите коментаре деца ће лакше заволети разноврсну храну. Ма ову књигу ће „слистити“ са уживањем!

Ову књигу можете наручити преко нашег сајта, или купити у нашим књижарама (Уроша Мартиновића 12, Нови Београд; Синђелићев трг 19, Ниш), као и свим боље снабдевеним књижарама широм Србије.

 

Корисни линкови

banka intesa