Зечја недеља

28.04.2021

Да ли сте спремни за забаву са зечевима?
Осам занимљивих књига у којима су главни јунаци зечеви биће на посебном попусту од 30% до 5. маја 2021.

Акција важи на нашем сајту, као и у нашим књижарама (ТЦ „Еуроцентар“, Македонска 30, Београд; Уроша Мартиновића 12, Нови Београд; Синђелићев трг 19, Ниш).

Малим читаоцима у узрасту од годину дана препоручујемо Зекину школицу, занимљиву радну свеску која садржи јасне илустрације живих боја и једноставне римоване стихове прилагођене том узрасту. На почетку књиге наведене су неке одлике развоја детета у првој години, као и избор активности за учење кроз игру.

Деци узраста до три године предлажемо картонску сликовницу Зеки више не треба флашица, која им може помоћи да флашицу замене шољом, и књигу Где зека пије воду?, с различитим песмицама уз које деца могу да се успављују, буде, облаче, купају, хране, уче прве речи и још много тога.

Сликовница Зец намењена је млађим предшколцима и садржи различите кратке песме и приче засноване на познатим баснама о зецу, а читаоцима нуди и бројне активности: да пронађу скривеног зеца у грању, да помогну зеки да кроз лавиринт побегне од лисице, да испричају правилно наопаку причу.

Моја велика вежбанка ЗЕКА(45 година) садржи разноврсне и забавне активности предвиђене за свакодневни рад код куће: графомоторичке вежбе (вежбе из области почетног писања), математичке задатке, вежбе логичког размишљања, вежбе фине моторике (исецање, лепљење и прављење разних облика итд.).

Радна сликовница Зека намењена је деци предшколског узраста. Кроз бројне задатке и игре деца се упознају са овом занимљивом животињом. Прављење зеке од папира и салвете, слагање слика од делова, бојење скривене слике, доцртавање, запажање детаља на слици, игра меморије, рецепти из Зекине кухиње – неке су од активности које нуди ова забавна књига. Уз књигу се као додатак налазе налепнице и друштвена игра Ко је бржи?

Сликовница Зека песник нова је књига Џулије Доналдсон, ауторке чувених сликовница Грозон, Прутко, Збуњено мајмунче и Шта је сазнала бубамара мала. Зека Песник воли да смишља стихове и песме и то ради стално! Изгледа да други зечеви нису много заинтересовани за поезију. Хоће ли овај усамљени зец пронаћи некога ко ће уживати у његовим римама?

Млађим основцима препоручујемо илустровану збирку Да пукнеш од зеке,у којој ће цела породица уживати уз забавне вицеве и шаљиве илустрације Боба Живковића.

Корисни линкови

banka intesa