АВАНТУРЕ С ПЕТСОНОМ И ФИНДУСОМ – у претпродаји до 24. маја по сниженој цени!

29.04.2021

Лепа вест за све љубитеље Петсона и Финдуса! Поводом 75. рођендана Свена Нурдквиста, аутора књига о овим неодољивим јунацима, "Креативни центар" најављује ексклузивно обједињено издање АВАНТУРЕ С ПЕТСОНОМ И ФИНДУСОМ!

Та књига ће у Шведској изаћи 30. априла, баш на рођендан овог значајног шведског писца и илустратора за децу, а у Србији  ће се појавити неколико недеља касније.

Књига Авантуре с Петсоном и Финудсом садржи већ објављене приче Како се мали Финдус изгубио, Познајете ли Петсона и Финдуса?, Лов на лисицу, Мачак Финдус и петао и Петсон кампује, као и занимљив додатни материјал из којег ће читаоци сазнати ко су заправо ови симпатични јунаци, шта је било пре него што су се упознали и постали најбољи пријатељи, шта воле, а шта не воле, како проводе време на Петсоновом имању… Поред тога, књига садржи и неке од необјављених илустрација Свена Нурдквиста, јединствен рецепт за одличне палачинке, идеје за мајсторисање право из Петсонове радионице, правила једне невероватне игре меморије и још много тога.

Издање Авантуре с Петсоном и Финудсом већ је у штампи и биће објављено крајем маја, а до 24. маја можете га купити у претпродаји, по сниженој цени од 2310 динара (редовна цена књиге биће 3300 динара). Достава је бесплатна и важи за све поруџбине на територији Србије. Ово издање, намењено предшколцима и млађим основцима, биће објављено у тврдом повезу, на 144 стране.

Претплату можете извршити на нашем сајту, уз плаћање уплатницом или кредитном картицом или лично у књижарама Креативног центра у Београду и Нишу:

•             ТЦ Еуроцентар, Македонска 30, Београд (радно време: радним данима од 9 h до 21 h, суботом од 9 h до 17 h, недељом не ради);

•             Уроша Мартиновића 12 (улаз из Омладинских бригада), Нови Београд (радно време: радним данима од 9 h до 20 h, суботом од 10 h до 15 h недељом не ради);

•             Синђелићев трг 19, Ниш (радно време: радним данима од 8 h до 20 h, суботом од 8 h до 15 h, недељом не ради).

Претпродајна акција се завршава 24. маја, након чега ће вам Авантуре с Петсоном и Финудсом бити послата на кућну адресу или ћете моћи да је преузмете у књижарама (о чему ћете бити на време обавештени). Остварите попуст и уживајте поново у неким од познатих Петсонових и Финдусових авантура, обједињених у овој књизи!

Свен Нурдквист (1946) један је од најзначајнијих шведских илустратора и писаца за децу. Чича Петсон и мачак Финдус су његови широм света познати јунаци, а инспирацију за прве њихове авантуре Свен Нурдквист пронашао је играјући се са својим малим синовима. Цртежи Свена Нурдквиста препознатљиви су по особеним детаљима и бојама. Сваки цртеж је свет за себе, пун малих створења, а може се гледати дуго и често и сваки пут ће се видети нешто ново. Можда су управо због тога Нурдквистови цртежи толико цењени међу читалачком публиком свих узраста – од деце до одраслих. Књиге о Петсону и Финдусу већ 30 година развесељавају децу широм света. Преведене су на 44 језика, објављене у преко 70 земаља и досад су продате у више од осам милиона примерака, а о догодовштинама ових јунака снимљени су и цртани филмови. Креативни центар је претходних година објавио више од десет књига о Петсону и Финдусу.

Корисни линкови

banka intesa