НОВО! СИРМИЈУМСКА АВАНТУРА

25.05.2021

Књиге из едиције ИЗАБЕРИ АВАНТУРУ повешће вас у узбудљив свет историје и маште у којем сте главни јунаци баш ви!

Издавачка кућа Креативни центар покренула је нову едицију историјских романа под називом ИЗАБЕРИ АВАНТУРУ, која је намењена деци од осам до дванаест година. Свака књига води читаоце у узбудљив свет историје и маште, у којем ће сретати занимљиве, славне или сасвим обичне људе из прошлости. Док читају, сами ће моћи да одлучују о току своје пустоловине и да изаберу пут који ће их одвести до једног од десет могућих завршетака.

Сирмијумска авантура је књига која читаоцима омогућава да се изблиза упознају са античким Сирмијумом, римским царским градом, који се налази на подручју данашње Сремске Митровице. То је забавна интерактивна прича у коју сваки читалац може да се уживи и да сам постане јунак узбудљивих авантура.

Књига је проткана историјским чињеницама и занимљивостима из живота старих Римљана, интересантним задацима и шаљивим стиховима. Заснована је на идеји учења кроз забаву и стварана је с много пажње и љубави, са жељом да јој се деца изнова враћају јер ће им сваки пут када је узму у руке пружити другачију пустоловину и нова сазнања.

Успешни ауторски тандем књиге Сирмијумска авантура, који иза себе има већ неколико објављених издања, чине професор енглеског језика и књижевности Јелена Шупут и историчар Горана Лемајић.  Најзанимљивији тренуци из живота у Сирмијуму обогаћени су живописним приказима нашег изузетног илустратора Алексе Јовановића.

Ову књигу можете наручити преко нашег сајта, или купити у нашим књижарама (Македонска 30, Београд; Уроша Мартиновића 12, Нови Београд; Синђелићев трг 19, Ниш), као и свим боље снабдевеним књижарама широм Србије.

 

 

Корисни линкови

banka intesa