Конкурс за предшколске установе АВАНТУРЕ С ПЕТСОНОМ И ФИНУДСОМ

18.06.2021

"Креативни центар" и Амбасада Шведске у Београду позивају вас да се пријавите на занимљив конкурс АВАНТУРЕ С ПЕТСОНОМ И ФИНДУСОМ намењен предшколским установама на територији Србије.

Повод за овај конкурс је објављивање књиге Авантуре с Петсоном и Финдусом Свена Нурдквиста, једног од најзначајнијих шведских илустратора и писаца за децу, који је недавно прославио 75. рођендан. Књига Авантуре с Петсоном и Финудсом садржи  пет већ познатих прича о овим јунацима, као и занимљив додатни материјал из којег ће читаоци сазнати ко су заправо ови симпатични јунаци, шта је било пре него што су се упознали и постали најбољи пријатељи, шта воле, а шта не воле, како проводе време на Петсоновом имању… Поред тога, књига садржи и неке од необјављених илустрација Свена Нурдквиста, јединствен рецепт за одличне палачинке, идеје за мајсторисање право из Петсонове радионице, правила једне невероватне игре меморије и још много тога.

Пропозиције конкурса:

–             Преузмите одломак из књиге Авантуре с Петсоном и Финдусом и упознајте се са овим симпатичним јунацима.

–             На основу прочитаног одломка смислите с децом из своје групе неку занимљиву језичку, ликовну или графомоторичку активност.

–             Активности нам пошаљите као видео (дужине до три минута), или као фото-репортажу (до 10 фотографија с пратећим описом) или као презентацију у Power pointu (фотографије и текст).

–             Радове нам пошаљите на мејл pr@kreativnicentar.rs најкасније до 30. јуна 2021. Уз рад нам пошаљите и следеће податке (име и презиме васпитача, назив установе, адресу установе и контакт телефон).

–             Жири састављен од уредника у Креативном центру и представника Амбасаде Шведске у Београду одабраће током јула најкреативније предлоге, а  Амбасаде Шведске у Београду наградиће десет вртића са по једним примерком ексклузивног издања Авантуре с Петсоном и Финдусом

За сва питања пишите нам на pr@kreativnicentar.rs

Књиге о Петсону и Финдусу већ 30 година развесељавају децу широм света. Преведене су на 44 језика, објављене у преко 70 земаља и досад су продате у више од осам милиона примерака, а о догодовштинама ових јунака снимљени су и цртани филмови. Креативни центар је претходних година објавио више од десет књига о Петсону и Финдусу.

Корисни линкови

banka intesa