Вебинар за родитеље: Авантуре с Петсоном и Финдусом

31.05.2021

"Креативни центар" и Амбасада Шведске у Београду позивају вас да се пријавите на бесплатан вебинар који је намењен родитељима и на којем ће бити представљена књига "Авантуре с Петсоном и Финдусом" познатог шведског писца и илустратора Свена Нурдквиста.

На вебинару ће бити речи о томе како да с дететом уживамо у чаробном свету књиге. Родитељи ће моћи да чују нешто више о томе зашто је важно да сликовнице буду део детињства сваког детета. Провођење времена с родитељима уз књигу оставља траг на деци и представља психолошку добит за њихов каснији развој. Разговараћемо о томе како читати заједно с дететом да би та добит била што већа. 

Термин: уторак, 8. јун 2021, у 19 h

Учествују: Јан Лундин, амбасадор Шведске, др Марина Виденовић, психолог (Институт за психологију) и Јелена Драгојловић, ПР менаџер "Креативног центра"

Трајање: 45–60 минута

Вебинар ће бити бесплатан и одржан помоћу апликације Zoom.

Уколико желите да учествујете на вебинару, можете се пријавити ОВДЕ до 7. јуна, а на дан одржавања вебинара добићете линк за приступ.

Поводом 75. рођендана Свена Нурдквиста Креативни центар најављује ексклузивно обједињено издање Авантуре с Петсоном и Финдусом. Та књига је у Шведској објављена 30. априла, баш на рођендан овог значајног шведског писца и илустратора за децу, а у Србији ће се појавити почетком јуна.

Књига Авантуре с Петсоном и Финудсом садржи већ објављене приче Како се мали Финдус изгубио, Познајете ли Петсона и Финдуса?, Лов на лисицу, Мачак Финдус и петао и Петсон кампује, као и занимљив додатни материјал из којег ће читаоци сазнати ко су заправо ови симпатични јунаци, шта је било пре него што су се упознали и постали најбољи пријатељи, шта воле, а шта не воле, како проводе време на Петсоновом имању... Поред тога, књига садржи и неке од необјављених илустрација Свена Нурдквиста, јединствен рецепт за одличне палачинке, идеје за мајсторисање право из Петсонове радионице, правила једне невероватне игре меморије и још много тога. Ово издање, намењено предшколцима и млађим основцима, биће објављено у тврдом повезу, на 144 стране.

Подсећамо вас и на акцију која важи на нашем сајту у оквиру које куповином четири сликовнице по избору о Петсону И Финдусу остварујете попуст од 30%.

Корисни линкови

banka intesa