НОВО! ЖИВОТИЊЕ – бојанка за најмлађе

01.06.2021

Недавно је објављена је нова радна свеска ЖИВОТИЊЕ - бојанка за најмлађе.

Помоћу књиге ЖИВОТИЊЕ – бојанка за најмлађе деца старија од три године могу да вежбају држање и коришћење оловака и бојица. Поред тога, упознаће бројне животиње, инсекте, птице и рибе, уз пуну слободу да самостално бирају комбинације боја и врсте шара и облика које ће цртати.

Графичко-ликовне активности, међу којима су цртање и бојење, вишеструко су значајне за рани развој детета. Оне подстичу развој перцепције, интелигенције, координације покрета и говора. Степен развоја дечјег ликовног изражавања саставни је део дететовог психофизичког развитка и може се веома разликовати од детета до детета.

Стручњаци нас редовно подсећају на то да се кроз забавне активности најлакше открива свет око нас, па ево прилике и за ваше дете. Ова весела радна свеска помоћи ће најмлађима да развијају моторичке вештине и да се припреме за касније учење писања, цртања и бојења.

Аутори ове бојанке на крају књиге дају одраслима корисне савете о томе на који начин да помогну деци да савладају прве кораке у цртању и бојењу: „Набавите деци квалитетне и разнобојне воштане бојице, оловке у боји и лако периве фломастере за различите дебљине линија. Важно је да они буду згодни за мале руке, а најважније је да децу стално што више охрабрујете! Немојте се бринути ако приметите да дете не користи исправну боју или ако користи и једну и другу руку за држање бојице. Нека малишани експериментишу прибором за цртање и бојење цртајући облике и шаре онако како их слике на страницама инспиришу.“

Ово је трећа у низу радних свезака уз које најмлађи читаоци могу направити своје прве кораке у цртању и бојењу. Поред бојанке Животиње, до сада су објављене и књиге Цртанка за најмлађе и Бојанка за најмлађе.

 Ову књигу можете наручити преко нашег сајта, или купити у нашим књижарама (Македонска 30, Београд; Уроша Мартиновића 12, Нови Београд; Синђелићев трг 19, Ниш), као и свим боље снабдевеним књижарама широм Србије.

Корисни линкови

banka intesa