Вебинар: Језичке игре у говорном развоју

03.06.2021

Позивамо вас да се пријавите на вебинар на којем ће бити представљено издање "Језичке игре у говорном развоју. Приручник за развој говора деце предшколског узраста"

Вебинар ће бити одржан у четвртак, 10. јуна 2021, у 19 h, а о свом новом приручнику говориће ауторка Јелена Спасић.

Вебинар је бесплатан и биће одржан помоћу апликације „Zoom“.

Уколико желите да учествујете, можете се пријавити ОВДЕ до 8. јуна, а на дан одржавања вебинара добићете линк за приступ.

Приручник "Језичке игре у говорном развоју" намењен је свима онима који се баве развојем говора предшколске деце, а најпре васпитачима и студентима – будућим васпитачима. Овај приручник могу користити логопеди, али и родитељи који код куће стимулишу говорно-језички развој деце.

У књизи су представљене различите фонолошке, морфолошке и синтаксичке језичке игре, као и игре ритма и риме. Осим језичких игара, у фокусу пажње су и кратке књижевне форме које својим језичко-стилским одликама погодују раду с децом предшколског узраста. На крају приручника дати су примери планираних ситуација учења за различите узрасте.

Доц. др Јелена Спасић је доктор филолошких наука и доцент за ужу научну област Српски језик са методиком наставе на Факултету педагошких наука Универзитета у Крагујевцу, Јагодина. Аутор је радова публикованих у домаћим и страним научним часописима и тематским зборницима из области стилистике српског језика, новинске стилистике, лингвостилистике, функционалне стилистике и методике развоја говора. Учесник је великог броја националних и међународних научних скупова. Поред практичног рада са студентима на смеру Васпитач у предшколским установама, подстрек за рад на развоју говора деце добија и кроз праћење говорног развоја својих кћерки.

 

banka intesa