Радионица креативног писања за старије основце ПУТОВАЊЕ У СРЕДИШТЕ ПРИЧЕ

17.06.2021

Ахооој, љубитељи читања и писања! Сунце се уздиже на хоризонту, летњи распуст је на видику и прави је тренутак да кренетена сасвим посебно ПУТОВАЊЕ У СРЕДИШТЕ ПРИЧЕ!

Овог лета дижемо једра, хватамо невидљиве ветрове маште и крећемо у авантуру пуну искушења и изазова која ће заувек променити ваш поглед на тајанствени свет књига.

Уколико:

имате од 11 до 14 година,

волите да читате и пишете и желите да сазнате: 

како настају књижевни ликови

 где се крију идеје за писање

 како писци плету заплет

 шта чини добар почетак и добар крај једне приче

 као и још много, много тога што чини вештину писања

онда је овај позив упућен управо вама.

Летња школа креативног писања под називом Путовање у средиште приче намењена је узрасту старијих основаца, а настала је с намером да омогући младим љубитељима читања и писања да завире у свет прича и открију бројне тајне списатељског заната. 

Програм ће се реализовати два пута недељно током месеца јула у оквиру 11 радионица. Полазници ће се упознати са основним законитостима писања и приповедања прича, радити на различитим практичним задацима, проширити своја знања из области књижевности и надасве уживати у авантури читања и писања. 

Програм радионица осмислила је Анђелка Ружић, професорка српског језика и књижевности и дугогодишња уредница у издавачкој кући Креативни центар, која већ дуги низ година плови књижевним водама с нашим најбољим писцима и ствараоцима за децу и младе. Јасминка Петровић, Весна Алексић, Златко Васић, Дејан Алексић, Ивана Нешић, Весна Видојевић Гајовић само су нека од имена познатих књижевних морепловаца и њених сапутника. На обострану радост и задовољство та путовања резултирала су бројним књигама, које су добиле највеће домаће књижевне награде.

Почетак путовања: 26. јун 2021. године у 13 часова

Место: Клуб књижара Креативни центар (ТЦ Еуроцентар)

Цена: 3800 динара

Трајање радионица:  90 минута

(четвртком од 18h и суботом од 13h)

Рок за пријављивање: 24. јун

Одредница: тамо где нас одведе машта

Број чланова посаде је ограничен

Све пријаве слати на: andjelkaruzic@gmail.com

Корисни линкови

banka intesa