Прославите Светски дан музике уз Пецу!

21.06.2021

У жељи да обележимо Светски дан музике и први дан лета, припремили смо посебну акцију – цене свих музичких књига из серијала о Пеци биће снижене 25% само до 25. јуна!

Акција важи на нашем сајту, као и у нашим књижарама: Македонска 30, Београд; Уроша Мартиновића 12, Нови Београд; Синђелићев трг 19, Ниш.

Светски дан музике прославља се 21. јуна, а идеја о томе да музика добије свој дан настала је 1976. године у Француској, када је један амерички музичар, тада запослен на француском радију, предложио целоноћну музичку прославу првог дана лета, који је најдужи дан у години. Прва прослава под називом Фестивал музике одржана је 21. јуна 1982. у Паризу. Од тада до данас Светски дан музике обележава се широм света.

Серијал звучних књига у издању Креативног центра о симпатичном малом псу Пеци и његовим другарима спада међу омиљена издања за децу. Притискајући прстом означене кружиће у књигама, мали читаоци се, уз занимљиву причу и веселе илустрације, упознају с богатством звукова различитих инструмената. Оно што посебно одликује књиге о Пеци јесте одличан квалитет звука. 

У прва два издања из ове едиције – Пеца и шумски оркестар и Пеца и циркуски оркестар – најмлађи читаоци упознали су бројне инструменте који чине оркестар. Малишани су сазнали како звуче клавир, виолина, флаута, али и труба, саксофон, бубањ и бројни други инструменти. Потом су објављене још две књиге: Пеца воли оперу, у којој Пеца и његова другарица Мими откривају свет иза оперске сцене и 11 изабраних арија из чувених опера, и Пеца воли Моцарта, где главни јунак Светски дан музике проводи уз најпознатије Моцартове композиције. Уследила су издања Пеца свира рок, у којој Пеца путује у Лондон, престоницу рок музике, и Пеца свира џез, у којој се Пеца са својим саксофоном запутио у Њу Орлеанс, град џеза.

После великог успеха првих шест музичких књига о Пеци прошле године су објављене две нове: Пеца слуша диско и Пеца слуша хип-хоп. Радња књиге Пеца слуша диско одиграва се у Њујорку. Пеца и чланови његове плесне групе пријавили су се на такмичење које се одржава у дискотеци. Поред тога што ће моћи да чују неке од најпознатијих диско-хитова, деца ће сазнати и како је ова врста музике утицала на моду и какви су се костими носили на плесном подијуму. У књизи Пеца слуша хип-хоп остајемо у Њујорку, на улицама Бронкса, где је Пеца угледао брејкденсере који су изводили невероватне фигуре. Пеца је одлучио да постане члан њихове групе и да читаоцима открије свет хип-хопа – реп, клубове, ди-џејеве, скречовање, графите…

Корисни линкови

banka intesa