НОВО! Друштвене игре ДИНГО, МАГИЧНА ЧЕТВОРКА И МАЦЕ ПЕЦАЈУ

14.07.2021

Поред добро познатих игара МАЛА ИГРА МЕМОРИЈЕ, 7 ПОРОДИЦА, ЦРНИ ПЕТАР и БЛИЗАНЦИ недавно су објављене три нове друштвене игре – ДИНГО, МАГИЧНА ЧЕТВОРКА И МАЦЕ ПЕЦАЈУ!

Игре су намењене су малишанима старијим од четири године, али предлажемо да учесници у игри, осим деце, буду и родитељи јер је играње с децом најбољи начин породичног зближавања.

Динго је игра запажања и брзине. На картама различите боје приказане су разне животиње. Игра се тако што се спајају карте по принципу иста животиња или иста боја, а постоје и специјалне карте којима се ток игре може променити. Побеђује играч који се први ослободи свих карата.

Брзина и проницљивости биће вам потребни за игру Магична четворка. Циљ игре је сакупити четири исте магичне карте пре других играча! Ова игра се може играти и у паровима – формирају се две екипе од по два играча.

Циљ игре проницљивости Маце пецају јесте да се истражи море, улови што више морских животиња и избегну конзерве јер се због њих остаје без поена. Победник је онај играч који освоји највише поена!

Поред карата с предивним илустрацијама, у свим играма се налази детаљно упутство које ће вам помоћи да боље разумете циљ и правила игре, ток партије, а наћи ћете и идеје о томе шта да учините ако пожелите да игру учините узбудљивијом.

Осим што пружају забаву и омогућавају нам да се дружимо, друштвене игре су идеалне за стицање бројних знања и вештина – кроз њих се уче нови појмови, подстичу се концентрација и логичко размишљање, развијају се машта и креативност. Друштвене игре нас уче томе да поштујемо правила, развијамо стратегије, доносимо одлуке, преузимамо ризике, као и то како да се носимо с поразом и да поштујемо саиграче.

Психолог Невена Ловринчевић наводи да друштвене игре могу бити одлично решење за заједничке активности у породици. Скоро свако је у детињству играо неку од друштвених игара, попут Човече, не љути се, монопола или таблића, а све је више и одраслих који уживају у игрању и истраживању нових друштвених игара.

Све друштвене игре можете наручити преко нашег сајта, или купити у нашим књижарама (Македонска 30, Београд; Уроша Мартиновића 12, Нови Београд; Синђелићев трг 19, Ниш), као и свим боље снабдевеним књижарама широм Србије.

Корисни линкови

banka intesa