НОВО! Сунце, беба и ја

20.07.2021

Дневник заједничког одрастања ауторке Миљане Пријић, под насловом СУНЦЕ, БЕБА И ЈА, ново је издање "Креативног центра".

Реч је о нетипичној радосници у којој заједно расту једна беба, њен старији брат или сестра и једно породично Сунце. Долазак другог детета велики је догађај у свакој породици и може бити нарочито изазован за старије дете. Њему је потребно много објашњења о променама које се дешавају, као и охрабрења да му неће недостајати родитељска љубав или пажња. У овој радосници старије дете, самостално или уз помоћ родитеља, треба да попуњава предвиђена места за себе и за бебу и на тај начин сачува успомене о заједничком одрастању.

Све што се исписује на страницама ове књиге, без обзира на то да ли је реч о висини, тежини, боји очију, првој речи, првом кораку или омиљеној игри, јесу подаци који се односе и на млађе и на старије дете. Посебно су упечатљиви сегменти у којима је потребно описати догађаје из заједничког живота бебе и старијег детета, попут првог зимовања, првих несташлука, али и различитих прилика за тренутке нежности. 

Ове дечје минијатуре, уз друге детаље из породичног живота, групишу се око централног мотива ове књиге – породичног Сунца. На крају сваке целине дете које попуњава радосницу позвано је да нацрта Сунце своје породице. Уз долазак бебе, али и уз бележење свих успомена и дирљивих догађаја, отискивање стопала и шака, шарање и жврљање, лепљење фотографија, маштање и разне заједничке пројекте, свако наредно нацртано сунце у овој књизи биће све веће и сијаће све јаче. На тај начин Сунце, беба и ја постаће не само дневник дечјег одрастања већ и дневник љубави једне породице. 

Дирљивости ове радоснице нарочито доприносе нежне илустрације Марице Кицушић, као и корице књиге, израђене од меког материјала. 

Сунце, беба и ја је радосница која ће укључити целу породицу у исписивање посебне породичне приче. Родитељи и деца је могу заједно попуњавати, па чак и илустровати, а касније читати и подсећати се драгоцених породичних успомена. 

Ову књигу можете наручити преко нашег сајта, или купити у нашим књижарама (Македонска 30, Београд; Уроша Мартиновића 12, Нови Београд; Синђелићев трг 19, Ниш), као и свим боље снабдевеним књижарама широм Србије.

Корисни линкови

banka intesa