НОВО! КАКО ЈЕ ВЕКА ВЕШТИЦА ЗАВОЛЕЛА БАЈКЕ

21.07.2021

Шта све може да се деси када се прича о Црвенкапи окрене наопачке, па бака крене у посету унуци с даровима у ранцу, али јој се на путу, уместо вука, испречи опасна вештица Века?

Одговоре на ова питања даје нам нова сликовница Како је Века вештица заволела бајке ауторке Ане Драговић Дрљевић. Сликовница је намењена деци у узрасту од четири године до седам година, али се надамо да ће у њој уживати и родитељи, као и други одрасли који се упусте у авантуру читања с децом.

Ова симпатична прича говори о баки која се храбро и домишљато бори с разноразним смицалицама што јој их на путу до унуке приређује вештица. А та вештица ће учинити све што је у њеној моћи како би спречила баку да стигне до Наде. Послаће олујне ветрове, кишу и снег, разноразне вештичје чаролије и све то зато што не воли када се деци читају бајке у којима су вештице ружне и зле. Бака ће до краја приче открити да се иза ових Векиних неваљалстава крије сасвим посебан и тужан разлог. Као свака добра и мудра бака, потрудиће се да нађе решење за Векин проблем и да уједно научи своју унуку, као и све мале читаоце, томе да сваки јунак с којим се сусрећемо, како у животу тако и у причама, има и добру и лошу страну.

Сликовница о вештици Веки, како наводи ауторка, инспирисана је стварним догађајем. „Једног дана моја ћерка је с нестрпљењем очекивала баку, заглављену у саобраћајној гужви. Да некако прекратимо време, у ходу сам смислила објашњење засновано на овој истинитој незгодацији. Тако се родила идеја за причу Како је Века вештица заволела бајке.“

Прича о баки, Веки и Нади заокружена је и ликовно уобличена илустрацијама Марице Кицушић. Вишеструко награђивана домаћа илустраторка, радећи у свом препознатљивом маниру, уноси елементе динамике и хумора и на сасвим посебан начин прича ову нежну причу о љубави између баке и унуке. У складу са жељом ауторке, цртеже је радила ручно и у техници акварела, што читавој сликовници даје посебан тон. 

Ову књигу можете наручити преко нашег сајта, или купити у нашим књижарама (Македонска 30, Београд; Уроша Мартиновића 12, Нови Београд; Синђелићев трг 19, Ниш), као и свим боље снабдевеним књижарама широм Србије.

 

Корисни линкови

banka intesa