НОВО! ВЕОМА ВИСОКА ВЕШТИЦА

02.08.2021

Веома Висока Вештица прави дивне букете од жбуња и спрема веома укусне колаче, али није баш вешта у прављењу чаробних напитака. Једном јој је грешком неки тајни састојак залутао у медењаке. Када је грицнула један од њих, смањила се толико да је постала ситна попут печурке у трави…

Заборавите на све оно што сте до сада знали о вештицама. На све оне погрбљене старице које вребају децу у мраку, на њихове кукасте носеве и грозне брадавице на лицу и упознајте се са једном сасвим симпатичном вештицом девојчицом. Она је јунакиња најновије књиге која се појавила у едицији Од читања се расте,под називом Веома Висока Вештица. У питању је прва књига за децу ауторке Катарине Ђурић, која је ову причу написала и илустровала.

Ова вештица је, насупрот нама познатим злим старицама, млада и уз то веооома, веома висока. Виша је чак и од највишег дрвета у шуми. Њено лице уоквирено је немирним локнама и красе га ситне пегице. Увек је насмејана, воли да се дружи и обожава слаткише. Па иако је веома спретна у кухињи када прави колаче, њени чаробни напици нису баш најбољи. Поиграва се рецептима, стално нешто греши и због тога се њена другарица Сова непрекидно љути.

Једном приликом та немарност увалила ју је у велику невољу – један погрешан састојак и њени омиљени медењаци учинили су да се смањи толико да је једва премашивала влати траве у својој вољеној шуми. Невоља се претворила у праву авантуру када су јој у помоћ прискочили верна другарица Сова и један храбри миш.

Књигу о Веома Високој Вештици написала је млада ауторка Катарина Ђурић, а њена посебност скрива се у томе што је Катарина првенствено илустраторка. Како немамо често прилику да видимо цртаче у улози писаца, посебно наглашавамо да је у овом случају то била сасвим успешна комбинација. Катарина Ђурић пише с лакоћом и ведрином која зрачи из сваке њене реченице. Шали се на рачун симпатичне вештице, а негде између редова можемо и да наслутимо да има много тога заједничког са својом јунакињом, што причи даје додатни шарм.
Ову књигу можете наручити преко нашег сајта, или купити у нашим књижарама (Македонска 30, Београд; Уроша Мартиновића 12, Нови Београд; Синђелићев трг 19, Ниш), као и свим боље снабдевеним књижарама широм Србије.

Корисни линкови

banka intesa