ДИГИТАЛНИ СВЕТ – вебинар за наставнике

20.08.2021

Позивамо све наставнике разредне наставе да се пријаве на вебинар на којем ће бити представљене радне свеске ДИГИТАЛНИ СВЕТ за први и други разред.

После веома позитивних искустава наставника који су претходне године користили радну свеску Дигитални свет 1 Креативни центар је припремио и радну свеску за други разред.

Због великог интересовања организовали смо додатни термин за вебинар ДИГИТАЛНИ СВЕТ 1 И 2 - 27. августа у 11 h, помоћу апликације Zoom.

На вебинару ће о концепцији радних свезака и свим изазовима које предмет Дигитални свет доноси говорити ауторке Невена Перић и Наташа Николић Гајић, практичарке с дугогодишњим искуством.

Уколико желите да учествујете на вебинару, можете се пријавити ОВДЕ

За све који присуствују вебинару биће обезбеђена потврда о присуству, која ће бити послата мејлом неколико дана након одржавања вебинара.

Нова радна свеска ДИГИТАЛНИ СВЕТ 2 обухвата три области:

– дигитално друштво (учење у школи и онлајн учење, дигитални уџбеник, креирање дигиталне слике, покретне слике, дигитална комуникација, интернет бонтон…);

– безбедност дигиталних уређаја (заштита личних података, када користимо дигиталне уређаје, електронски отпад…);

– алгоритамски начин мишљења (први кораци у програмирању).

На крају сваке области дати су задаци за проверу знања. Посебна пажња посвећена је самопроцени рада и вршњачкој процени, а ученици се подстичу да сами планирају и прате своје напредовање у савладавању градива. 

Прелистајте радну свеску и погледајте њен детаљни опис

Радну свеску прати и дигитални садржај. Свим учитељима који користе радне свеске ДИГИТАЛНИ СВЕТ за први и други разред Креативни центар обезбеђује годишње и месечне планове рада, као и припреме за овај предмет.

У припреми је и издање Дигитални свет 2 на мађарском језику.

Погледајте вебинар на којем су ауторке представиле радну свеску ДИГИТАЛНИ СВЕТ 1, као и презентацију ДИГИТАЛНИ СВЕТ – од припреме до домаћег задатака

Корисни линкови

banka intesa