Нове звучне књиге за децу - СЛАВНИ КОМПОЗИТОРИ И МУЗИКА СВЕТА

23.08.2021

Притискајући прстом означене кружиће у књигама, мали читаоци се, уз занимљиве приче и богате илустрације, упознају с различитим мелодијама и богатством звукова.

 Прелиставајући Музику света, деца ће кренути на своје прво путовање око света слушајући музику из разних земаља – из Грчке, Шпаније, Кубе, Јапана и других. У књизи  Славни композитори деца ће чути одломке дела 12 великана музике, међу којима су Шопен, Моцарт, Вивалди, Бах, Бетовен и други.

Музика има изузетан значај за развој детета – подстиче креативност, доприноси његовом емоционалном и социјалном развоју, побољшава концентрацију и памћење и развија вештину пажљивог слушања. Један од начина на које се музика може унети у дечју свакодневицу јесте читање звучних књига. Уз њих ће се деца кроз игру упознати с различитим звуковима и инструментима, као и с најразличитијим музичким жанровима.

Музичке књиге о Пеци, чији је значај у томе што деци приближавају музику какву већина њих раније није чула, публика у Србији брзо је заволела. Ова издања постала су веома популарна код нас претходних година, због чега је Креативни центар одлучио да током прошле године преведе и објави још две музичке књиге – Црвенкапу и Три прасета – које су се такође веома допале најмлађим читаоцима.

„Ослушкујући одличне реакције наших читалаца у вези с књигама о Пеци и причама Три прасета и Црвенкапа, одлучили смо да најмлађима понудимо још неке музичке књиге. Контактирали смо са оригиналним издавачем поменутих књига, француском издавачком кућом Галлимард Јеунессе, и они су нам препоручили издања Славни композитори и Музику света Уживање у слушању кратких одломака музичких нумера при листању и читању ових звучних књига представља добру основу за даље неговање музичког укуса. Иако су недавно објављене, потражња за овим књигама је велика, што показује да родитељи увиђају значај звучних књига као начина за стицање музичке културе у најмлађем узрасту “, сматра уредница Наталија Панић.

Нове музичке књиге можете наручити преко нашег сајта, или купити у нашим књижарама (Македонска 30, Београд; Уроша Мартиновића 12, Нови Београд; Синђелићев трг 19, Ниш), као и свим боље снабдевеним књижарама широм Србије.

Корисни линкови

banka intesa