НОВО! Све што (ни)сам очекивала

02.09.2021

Нова књига у серијалу о тинејџерима Нини и Максу!

Након узбудљивог пролећа проведеног у бакиној кући с тајном симпатијом – седмаком Максом – Нину Ковач, јунакињу књиге Све што (ни)сам желела, очекују лето и Максов рођендан. Како је прошао тај дан, препун неспоразума, суза и смеха, старих и нових пријатеља и великих планова за будућност, читаоци ће сазнати из новог романа Све што (ни)сам очекивала познате списатељице Драгане Младеновић.

Породица Ковач је коначно на окупу, али свет након вируса ВИР више није исти. Друштвене последице епидемије учиниле су свакодневицу компликованом, а беспарица у којој су се нашле породице главних јунака постала је извор вишеструких заплета у другом делу овог серијала. Након потпуног одсуства родитељског надзора за време пандемије Нинини родитељи се понашају превише заштитнички према њој баш у тренутку када она жели да оде у село О. на Максов рођендан. Како би у томе успела, с другарицом Вером прави савршен план за одлазак на најбитнију журку тог лета, која ће им донети оно што нису очекивале: нова пријатељства, један пољубац, мало љубоморе и љуте родитеље.

Развој романтичног односа између Нине и Макса, избављење породице Ковач из економске кризе, јачање пријатељства између Нине и њене најбоље другарице Вере, као и разрачунавање са искуством вршњачког насиља кроз које је Вера прошла током епидемије – догађаји су који утичу на сазревање главне јунакиње.

Драгана Младеновић пише лако, духовито и добро разуме све оно што њени јунаци воле и због чега брину. Поред занимљиве радње, важан аспект књиге чине и прецизне, духовите и домишљате илустрације Душана Павлића, које прате причу у свим њеним тоновима – од оних романтичних до оних суптилно ироничних или искрено комичних. Као и први део серијала, и овај роман је у форми дневника, а Нинин глас одликују хумор, искреност, самокритичност, као и повремена тинејџерска бунтовност.

Наслов романа Све што (ни)сам очекивала алудира на различита искуства у пријатељским и љубавним односима кроз која пролази главна јунакиња, као и на последице Нининих неодговорних и непромишљених поступака с којима на крају романа успева да се суочи. Током разних турбуленција описаних у роману карактер Нине Ковач ни у једном тренутку не губи на симпатичности и привлачности, а крај другог дела серијала најављује узбудљиве догађаје о којима ће тинејџери читати у трећој књизи која је у припреми.

Прве две књиге из овог серијала можете наручити преко нашег сајта, или купити у нашим књижарама (Македонска 30, Београд; Уроша Мартиновића 12, Нови Београд; Синђелићев трг 19, Ниш), као и свим боље снабдевеним књижарама широм Србије.

Корисни линкови

banka intesa