Вебинар за васпитаче: Нови радно-игровни материјали „Креативног центра“

03.09.2021

Позивамо вас да се пријавите на вебинар на којем ће бити представљени нови радно-игровни материјали: „Ове приче на игру личе", „Играм се и размишљам", „Вртић за маштање" и „Игром од гласа до слова".

Вебинар је бесплатан и биће одржан у четвртак, 9. септембар, у 19 h, помоћу апликације Zoom.

Учествују: 

-          Славица Марковић, ауторка радних листова и главна уредница „Креативног центра“

-          Вукица Павловић, васпитачица – педагошка саветница, ПУ „Перка Вићентијевић“, Обреновац

-           Биљана Џајић, васпитачица, ПУ „Др Сима Милошевић“, Земун

-          Славица Томић, васпитачица ПУ „Бошко Буха“, Палилула и коауторка радно-игровног материјала „Игром од гласа до слова“ и приручника за васпитачеОд гласа до слова“

 Трајање: 45-60 минута

Уколико желите да учествујете на вебинару, можете се пријавити ОВДЕ, а на дан одржавања вебинара добићете линк за приступ.

За све који присуствују вебинару биће обезбеђена потврда о присуству, која ће бити послата мејлом неколико дана након одржавања вебинара.

...........................................

Ове приче на игру личе, Вртић за маштање и Играм се и размишљам су радно-игровни материјали намењени деци, васпитачима и родитељима. Садржаји у овим радним сликовницама усклађени су са захтевима новог програма „Године узлета“и имају одобрење Министарства просвете за коришћење у предшколским установама.

Ове приче на игру личе јенајновији радно-игровни материјал намењен почетном описмењавању деце у узрасту од 5 до 7 година. Књига је обликована у форми блока у којем се деца са 30 слова азбуке упознају у оквиру 30 тема. Задаци за цртање и бојење, као и други задаци, захтевају размишљање и маштање у циљу препознавања слова кроз игру и забаву. Захваљујући занимљивим садржајима за развијање језичке културе – причама, загонеткама, брзалицама, разноврсним питањима која подстичу комуникацију, као и низу графомоторичких вежби за вежбање покрета који претходе писању слова – сусрет са сваким словом постаће деци права авантура.

 

Књига Играм се и размишљамнашла се у овогодишњем ужем изборузаНаграду „Најбољи европски уџбеник“ у категорији материјала за предшколце!Ову важну награду додељују Франкфуртски сајам књига, Међународна асоцијација за истраживање уџбеника и образовних медија и Европско удружење издавача уџбеника, а добитници ће бити проглашени у октобру ове године.

„Играм се и размишљам“ је вишенаменски радни материјал који се бави основним математичким појмовима, али истовремено излази у сусрет и дечјој потреби за игром и покретом. Кроз 32 теме дете стиче потребне математичке компетенције које су му важне за припрему за полазак у школу.

 

 

У радно-игровном материјалу Вртић за маштање понуђене су приче, активности, питања и задаци који су покретачи истраживачког процеса и у потпуности су усмерени на дете и његове потенцијале. Дат је најшири избор могућих активности које су у вези с различитим аспектима дечјег развоја – од графомоторичког до језичког и логичко-математичког. Свака прича и пратеће активности и питања подстичу комуникацију, промишљање и истраживање, а поред тога дају и драгоцене смернице васпитачима и родитељима када је реч о текстовима за читање деци, као и препоруке за игре које могу играти с њима. Овај књига нашла се у ужем избору за Награду Најбољи европски уџбеник 2020. у категорији материјала за предшколце.

 


Радно-игровни материјал Игром од гласа до слова одобрен је од стране Министарства просвете за коришћење у предшколским установама. Осмишљен је тако да подржава развој предвештина ране писмености. Обликован је у форми блока на 32 стране (+ две стране с налепницама), а редослед обраде слова дат је према букварском распореду. За свако слово понуђено је више вежби и игара које прате неки од корака у процесу од гласа до слова, а у прилогу се налазе: налепнице које се користе при решавању одређених задатака, велика штампана слова азбуке и словни конструктор. При коришћењу овог радног материјала од велике помоћи биће приручник Од гласа до слова истих ауторки.

 

Корисни линкови

banka intesa