НОВО! ОВЕ ПРИЧЕ НА ИГРУ ЛИЧЕ

07.09.2021

Радно-игровни материјал "Ове приче на игру личе" помоћи ће васпитачима у креативном планирању рада, а родитељима ће дати нове идеје и препоруке за рад с децом код куће.

Ове приче на игру личе је нови радно-игровни материјал намењен почетном описмењавању.

Књига је обликована у форми блока у којем се деца са 30 слова азбуке упознају у оквиру 30 тема. Свако слово је обрађено на две стране и представљено једном тематском причом и илустрацијама које могу подстаћи децу на разнолике језичке и друге активности. На првој страни је уводна прича, која може бити повод за разговор и истраживање. Одраслима се саветује да на одређеним местима направе паузу у читању и деци поставе питања у вези са оним што су до тада чула, да им предложе да сама доврше причу или да нацртају нешто о чему се у причи говори. На следећој страни слово је увек представљено једним појмом  (Аеродром, Таван, Игралиште, Ноћ, Љубав итд.), који може бити подстицај за развој правог малог пројекта, у зависности од дечјих интересовања. На пример, слово М представљено је сликом музеја у којем се налазе мумија, мамут, маска, мач и друго. Деца анализирају илустрацију именујући оно што виде на њој и описујући музеј са слике, али се разговор проширује питањима о томе шта је музеј, предлогом да се посети неки музеј или позивом деци да заједно направе музеј у вртићу.

Задаци за цртање и бојење, као и други задаци, захтевају размишљање и маштање у циљу препознавања слова кроз игру и забаву. Захваљујући занимљивим садржајима за развијање језичке културе – причама, загонеткама, брзалицама, разноврсним питањима која подстичу комуникацију, као и низу графомоторичких вежби за вежбање покрета који претходе писању слова – сусрет са сваким словом постаће деци права авантура.

Ове приче на игру личеВртић за маштањеИграм се и размишљам су радно-игровни материјали намењени деци, васпитачима и родитељима. Смишљени су и конципирани тако да излазе у сусрет новим Основама програма и да подржавају развој кључних образовних компетенција. Обликовани у форми блокова, материјали имају функционалан простор за рад, али и бројне додатке, у зависности од области коју покривају (налепнице, словни конструктори, азбука).

Садржаји у овим радним сликовницама усклађени су са захтевима новог програма Године узлета и имају одобрење Министарства просвете за коришћење у предшколским установама.

Прелистајте Предшколски каталог Креативног центра за 2021/2022

Корисни линкови

banka intesa