Дигитални свет 2 - одобрено издање на мађарском језику

20.09.2021

Одобрена је радна свеска ДИГИТАЛНИ СВЕТ 2 на мађарском језику! Очекујемо да ће радна свеска на мађарском језику из штампе стићи до краја септембра, а на нашем сајту www.ekcskola.rs доступан је и дигитални уџбеник на мађарском.

 

  • Учитељи који користе дигитални уџбеник ДИГИТАЛНИ СВЕТ 2 "Креативног центра" имаће јединствену могућност коришћења 19 PowerPoint презентација које прате градиво из овог уџбеника! Ауторке су ексклузивно за оне који користе овај уџбеник припремиле ове презентације како би помогле учитељима и наставу овог предмета учиниле још занимљивијом. Ове презентације можете преузети приступањем дигиталном материјалу који прати уџбеник ДИГИТАЛНИ СВЕТ 2  на сајту www.ekcskola.rs   
  • Годишње и месечне планове рада, као и припреме за Дигитални свет 2 можете преузети на наставничком делу нашег сајта.
  • Снимак вебинара на коме су представљене радне свеске ДИГИТАЛНИ СВЕТ 1 И ДИГИТАЛНИ СВЕТ 2 погледајте ОВДЕ.

Радна свеска за предмет Дигитални свет у другом разреду основне школе, чије су ауторке практичарке с дугогодишњим искуством. Обухвата три области:

- Дигитално друштво (учење у школи и онлајн учење, дигитални уџбеник, креирање дигиталне слике, покретне слике, дигитална комуникација, интернет бонтон...)

-Безбедност дигиталних уређаја (заштита личних података, када користимо дигиталне уређаје, електронски отпад...)

-Алгоритамски начин мишљења (Први кораци у програмирању).

На крају сваке области дати су задаци за проверу знања. Посебна пажња посвећена је самопроцени рада и вршњачкој процени, а ученици се подстичу да сами планирају и прате своје напредовање у савладавању градива. Радну свеску прати и дигитални садржај са бројним додатним задацима за рад и проверу знања. 

Прелистајте радну свеску и погледајте њен детаљни опис

У припреми је и радна свеска Дигитални свет 2 на мађарском језику, која ће такође бити праћена дигиталним материјалима.

Корисни линкови

banka intesa