КРЕАТИВНЕ ИДЕЈЕ ЗА УЧИТЕЉЕ

22.09.2021

"Креативни центар" припремио је посебну продајну акцију КРЕАТИВНЕ ИДЕЈЕ ЗА УЧИТЕЉЕ!

У оквиру ове акције важиће 30% попуста на одабрана издања у којима учитељи могу пронаћи идеје за различите активности са децом!

Ова акција важи само до понедељка, 27. септембра, на нашем сајту и у књижарама Креативни центар (Македонска 30, Београд; Уроша Мартиновића 12, Нови Београд; Синђелићев трг 19, Ниш), а сви заинтересовани учитељи књиге могу наручити и мејлом на dragana.panic@kreativnicentar.rs

Представљамо издања која су снижена:

Приче с малог одмора
Збирка кратких драмских текстова „Приче с малог одмора“ настала је као један у низу пројеката „Програма промоције и афирмације српског драмског стваралаштва за децу и младе“ којима асоцијација „Аситеж Србија“ ствара и одржава повољну климу за настанак нове драмске литературе и подстиче младе ауторе да пишу за најмлађу и младу публику.

Комплетна књига о шаху
У овом илустрованом приручнику пронаћи ћете све информације о правилима шаховске игре, њеном развоју кроз историју, као и приче о славним играчима и партијама. Сазнаћете како да избегнете смртоносне замке, планирате лукаве потезе, покрећете ефектне нападе и браните своје фигуре како бисте обезбедили победу на шаховском пољу. Приручник је погодан за почетнике свих година, али и све оне који желе да унапреде своју игру.

МАТЕМАТИКА са 86 прозорчића за отварање
Математика не служи само за решавање задатака у уџбеницима. Користимо је и у свакодневном животу на различите начине. Помоћу ње можемо нешто да избројимо, да измеримо и да нађемо решења за разне проблеме. Отворите прозорчиће како бисте открили колико математика може да буде занимљива и забавна!

Паметни задаци
Паметни задаци ће показати учитељима и наставницима како да направе добро организоване провере знања у којима задаци одговарају циљевима и садржајима наставе. У овој књизи наставници ће наћи све потребне информације о томе како да направе задатке који ће основцима помоћи да успешно уче. Такви задаци ће навести ученике да примене ново знање, да размисле о својим ставовима и да их бране, али и да повежу знање из лекције са светом изван школе.
Паметни задаци пружају све што је наставнику потребно да промишљено донесе одлуку о томе како, када и зашто ће оцењивати знање ученика.

Како стварати пријатну атмосферу за учење
У другом допуњеном издању овог приручника налази се више од 350 игара, насталих у оквиру различитих програма намењених стручном усавршавању наставника. Игре су разврстане у неколико група на основу онога што се помоћу њих може постићи. Поред игара које су се налазиле и у првом издању (за побољшавање сарадње, повећање концентрације, за боље међусобно упознавање и уважавање, за формирање група, бољу процену доживљеног, за размрдавање тела и духа и за вишеструко активирање ученика), у новом издању могу се наћи игре за подизање енергије, као и старе популарне игре. Ово је практична и корисна књига помоћу које ће сваки наставник лако и брзо створити пријатну атмосферу у свом одељењу.

 

Подучавање деце с тешкоћама у учењу у редовној настави
Потврђене, моћне методе и технике помоћи ће сваком ђаку да постане успешан у учењу. Сваки наставник има ђаке с тешкоћама у учењу. Без обзира на то да ли су они означени као ученици за специјално образовање, као спори или као понављачи, то су млада бића чији вам проблеми у учењу представљају свакодневни изазов. Ова књига је златан рудник за сваког наставника у чијој се учионици налазе и ђаци с тешкоћама у учењу. Методе и технике, које се реализују поступно, а које су тестирали бројни наставници, и лако применљиве активности, користиће свим вашим ђацима.

Корисни линкови

banka intesa