НОВО! БОГОВИ. 40 грчких богова и јунака

30.09.2021

Сазнајте све о 40 грчких богова и јунака!

Недавно је објављена  књига БОГОВИ: 40 грчких богова и јунака, из које ће читаоци сазнати све о 40 богова и богиња, јунака и јунакиња грчке митологије. За сваку личност наведени су њени преци и потомци, савезници и непријатељи, особине и кључни догађаји у којима је учествовала.

Зевс, Атена, Аполон, Едип, Медеја … позната су имена која буде машту и уводе нас у свет богова и јунака античке Грчке. Све је почело пре више од две и по хиљаде година. Тадашња религија почивала је на култу многобројних богова и богиња. Грци су им градили храмове, израђивали њихове скулптуре и сликали догађаје из њихових живота… А највише су приповедали о њиховим пустоловинама. Тим боговима није било довољно да владају са Олимпа – они су се волели, мрзели, преображавали, правили су смицалице једни другима, силазили на земљу и уплитали се у људске послове. Јунаци, створења изузетних судбина, често рођени из везе неког божанства с људским бићем, изводили су невероватне подвиге, а сматра се да су поједини међу њима заправо били историјске личности.

Приповедајући о авантурама богова и јунака, митови нас упознају с грчком историјом, али говоре и о настанку света, законима природе и тајнама живота. Због тога су већ вековима, до данашњег дана, неисцрпан извор инспирације у сликарству, књижевности или филму. Те приче нас опчињавају, надахњују и подстичу нам машту.

БОГОВИ: 40 грчких богова и јунака нова је књига у едицији у којој је до сада представљено 40 библијских личности, 40 научника и истраживача, 40 славних фудбалских играча и 40 легендарних поп-рок извођача и музичких група. Та серија открива читаоцима невероватан пут инспиративних личности које су обележиле историју, музику, спорт, науку, митологију и које су се истакле храброшћу, одлучношћу, знањем или талентима. Оне су у свакој књизи представљене модерном илустрацијом и занимљивим анегдотама. Издања из ове едиције карактеришу једноставан и приступачан текст, кључне чињенице или бројке, као и кратка хронологија на крају сваке књиге.

Ову књигу можете наручити преко нашег сајта, или купити у нашим књижарама (Македонска 30, Београд; Уроша Мартиновића 12, Нови Београд; Синђелићев трг 19, Ниш), као и свим боље снабдевеним књижарама широм Србије.

Корисни линкови

banka intesa