Вебинар за васпитаче ЕФИКАСНА КОМУНИКАЦИЈА У ВРТИЋУ

22.10.2021

Позивамо вас да се пријавите на бесплатни вебинар на којем ће бити представљен приручник ЕФИКАСНА КОМУНИКАЦИЈА У ВРИЋУ

О овом приручнику говориће ауторка Невена Ловринчевић психолог са тридесет година клиничке праксе, ауторка је и водитељка више акредитованих семинара намењених васпитачима, наставницима, психолозима и педагозима. 

Потреба за оваквим приручником указала се управо на тим семинарима – на њима се често дискутује о различитим непредвиђеним, захтевним ситуацијама за које васпитачи током свог школовања нису припремљени на одговарајући начин. Сврха приручника јесте да помогне васпитачима у томе да што ефикасније реагују у таквим ситуацијама.

Вебинар је бесплатан и биће одржан у среду, 27. октобра у 19 h помоћу апликације Zoom.

Трајање: 45-60 минута

Уколико желите да учествујете на вебинару, можете се пријавити ОВДЕ, а на дан одржавања вебинара добићете линк за приступ.

За све који присуствују вебинару биће обезбеђена потврда о присуству, која ће бити послата мејлом неколико дана након одржавања вебинара.

.................................

Шта да радите када вам родитељ детета из ваше групе прети, а шта када је узнемирен? Шта учинити када вас вређа? Како да поступите ако детету из ваше групе погине отац? Шта да радите ако родитељ стално касни када долази по дете или ако дође по дете под дејством алкохола?

Ово су само неке од проблемских ситуација у којима се васпитачи могу наћи, а о којима током школовања за своју професију вероватно ништа нису учили. Одговори на ова питања, али и многа друга, налазе се у приручник ЕФИКАСНА КОМУНИКАЦИЈА У ВРТИЋУ.

 

Приручник је подељен на неколико делова: Пријем деце у вртић и адаптација, Дете у групи, Родитељи и правила рада у вртићу, Васпитач као саветодавац, Комуникација с родитељима, Комуникација с колегама, Конфликтне ситуације, Кризне ситуације и Безбедност деце. Свака проблемска ситуација обрађена је на следећи начин: укратко се описује конкретна ситуација, затим се наводи оно што треба урадити и оно што не треба урадити, а онда следе објашњење о томе зашто је добро поступити на начин предложен у књизи и савет како да се препоручени поступци успешно спроведу у дело.

 

Корисни линкови

banka intesa