Вебинар за учитеље: СУПЕР ЗАДАЦИ, СУПЕР ПРВАЦИ!

28.10.2021

Позивамо вас да се пријавите на бесплатни вебинар на којем ће бити представљенe раднe свеске СУПЕР ЗАДАЦИ, СУПЕР ПРВАЦИ! и СУПЕР ЗАДАЦИ, СУПЕР ДРУГАЦИ!

Вебинар је бесплатан и биће одржан у уторак, 2. новембар у 19 h помоћу апликације Zoom. Трајање: 45-60 минута

Уколико желите да учествујете на вебинару, можете се пријавити ОВДЕ, а на дан одржавања вебинара добићете линк за приступ. За све који присуствују вебинару биће обезбеђена потврда о присуству, која ће бити послата мејлом неколико дана након одржавања вебинара.

Ауторка Зорица Нобл представиће учитељима својe књиге Супер задаци, супер прваци! и Супер задаци, супер другаци! које су намењене ученицима првог и другог разреда основне школе.
Ове радне свеске садрже велики број тематски груписаних задатака којима се на забаван начин увежбава школско градиво из предмета Математика, Српски језик и Свет око нас.
У оквиру сваке теме ученике чекају бројне активности: да прочитају причу, реше разноврсне задатке различитог нивоа сложености, израчунају, истраже, кажу шта мисле, креирају и направе оно што су сами осмислили. У зависности од читалачке вештине, ученици ове радне свеске могу користити самостално или уз помоћ родитеља, учитеља у боравку или у редовној настави. Задаци су осмишљени тако да децу подстичу да самостално и активно долазе до решења проблемских ситуација. Спонтано и кроз игру, ови задаци помажу у стицању многих животних вештина.

   

Зорица Нобл (1968) рођена је у Прокупљу. Завршила је Педагошку академију у Алексинцу, а затим Учитељски факултет у Београду. Радила је с децом у основној школи двадесетак година. Вишегодишњи је сарадник "Креативног центра". У сарадњи с колегиницом написала је уџбенички комплет за наставу почетног читања и писања за рад по комплексном поступку. Такође је коаутор уџбеничког комплета за природу и друштво за трећи разред. Превела је неколико радних свезака са енглеског језика и адаптирала их. Кад је била мала, уместо читања прича за лаку ноћ, тата јој је постављао разнолике математичке и логичке загонетке, одакле, вероватно, потиче њена склоност ка смишљању задатака, које и сама још воли да решава.

Корисни линкови

banka intesa