Радионица креативног писања за старије основце ПУТОВАЊЕ У СРЕДИШТЕ ПРИЧЕ

01.11.2021

Ахооој, љубитељи читања и писања!Прави је тренутак да развијемо једра и кренемо на сасвим посебно ПУТОВАЊЕ У СРЕДИШТЕ ПРИЧЕ!

Ове јесени хватамо невидљиве ветрове маште и крећемо у авантуру пуну искушења и изазова која ће заувек променити ваш поглед на тајанствени свет књига.

Уколико:

имате од 11 до 14 година,

волите да читате и пишете и желите да сазнате:

како настају књижевни ликови

 где се крију идеје за писање

 како писци плету заплет

 шта чини добар почетак и добар крај једне приче

 као и још много, много тога што чини вештину писања

онда је овај позив упућен управо вама.

Радионице креативног писања под називом Путовање у средиште приче намењене су узрасту старијих основаца, а настале су с намером да омогуће младим љубитељима читања и писања да завире у свет прича и открију бројне тајне списатељског заната.

Програм ће реализовати у оквиру 8 радионица: 4 радионице у новембру + 4 радионице у децембру. У питању је комбинација рада уживо и онлине, а полазницима ће једном недељно бити на располагању и онлине консултације. Књижевни морепловци ће имати прилику да се упознају са основним законитостима писања и приповедања прича, радиће на различитим практичним задацима, проширити своја знања из области књижевности и надасве уживати у авантури читања и писања.

Програм радионица осмислила је Анђелка Ружић, професорка српског језика и књижевности и дугогодишња уредница у издавачкој кући Креативни центар, која већ дуги низ година плови књижевним водама с нашим најбољим писцима и ствараоцима за децу и младе. Јасминка Петровић, Весна Алексић, Златко Васић, Дејан Алексић, Ивана Нешић, Весна Видојевић Гајовић само су нека од имена познатих књижевних морепловаца и њених сапутника. На обострану радост и задовољство та путовања резултирала су бројним књигама, које су добиле највеће домаће књижевне награде.

Почетак путовања: 6. новембар 2021. године у 11 часова

Место: Клуб књижара Креативни центар (ТЦ Еуроцентар)

Цена: 3800 динара (на месечном нивоу)

Трајање радионица:  90 минута (суботом од 11х) Консултације: 45 минута (једном недељно)

Рок за пријављивање: 5. новембар

Одредница: тамо где нас одведе машта

Број чланова посаде је ограничен

Све пријаве слати на: andjelkaruzic@gmail.com

Корисни линкови

banka intesa