НЕДЕЉА НАУКЕ

09.11.2021

Поводом Светског дана науке који се обележава 10. новембра организовали смо акцију НЕДЕЉА НАУКЕ. Од 9. до 14. новембра одабране књиге из области популарне науке биће снижене за 30%.

Светски дан науке за мир и развој установио је УНЕСКО и широм света се обележава од 2002. године, како би се скренула пажња на потребу за новом везом између науке и друштва.

Књиге из области популарне науке важан су сегмент издаваштва Креативног центра - досад смо добили 11 Награда Невен за популарну науку, а та издања одлично су примљена и у свету и преведена на велики број језика.

„Популарна наука заправо јесте наука! Али то је наука за оне који нису научници, за оне који су сувише мали да би то били, за оне који воле и за оне који не воле да уче, за оне који хоће много да сазнају и за оне који желе добро да се забављају. А таквих је много више од оних који су већ добили Нобелову награду“, навела је Милена Трутин,  уредница издања из области популарне науке у Креативном центру.

У оквиру ове акције снижено је 13 интересантних књига, међу којима су: књиге експеримената за основце (Мали кућни огледи,  Мали кућни огледи 4, 50 експеримената из хемије, 50 експеримената из микросвета, 50 експеримената из живог света, 55 експеримената из природе,  и предшколце (Послушно јаје и други огледи за децу и Од златне рибице до Месеца) као и два наслова из едиције Сазнај и пробај (Астрономија и Метеорологија). За оне које занима веза науке и инжињеринга ту је књига Чуда технике, а за оне које занима хемија, интересантна је књига Периодни систем елемената.

Мало старијим читаоцима препоручујемо књигу Дневник из болнице Кири, сведочанство научника који је преживео нуклеарну хаварију у Винчи и причу о подвигу који је померио границе науке, али и људске хуманости и пожртвованости.

Акција важи на сајту  као и у нашим књижарама (Македонска 30, Београд; Уроша Мартиновића 12, Нови Београд; Синђелићев трг 19, Ниш).

Корисни линкови

banka intesa