НОВО! Чекамо снег

30.11.2021

Нова сликовница Јасминкие Петровић за најмлађе читаоце!

Чекамо снег је трећа сликовница Јасминке Петровић намењена најмлађим читаоцима која је недавно изашла у издању Креативног центра. Прошле године објављене су књиге Гледамо у облаке и Идемо на море! које малим читаоцима причају приче о двојици дечака и њиховом измаштаном свету. У њему облаци подсећају на снег и дугу, уличне барице личе на морске плићаке, а кућни љубимац се зачас претвара у страшну ајкулу. У најновијој причи Чекамо снег дечак Виго с нестрпљењем ишчекује зиму, јер му она доноси много радости и узбуђења! Када падне снег хватаће пахуљице, правиће снежни дворац, храниће птице и ваљаће се по снегу са својим псом.

„Сликовница је прва књига с којом се дете сусреће у животу. Истраживања кажу да се деца брже развијају ако им се чита од малих ногу, боље опажају, лакше уче и отворенија су за околину. Сликовнице уводе децу у свет маште, уметности, књижевности, науке... У току путовања кроз причу посебно је важно емотивно повезивање детета с родитељима или другим блиским одраслим особама. Ово су тек неки разлози због којих сам се упустила у авантуру звану – сликовница. Наравно, увек су најјачи лични разлози. Пожелела сам да будем ауторка књига које бих радо читала својим унуцима”, истиче Јасминка Петровић.

Читајући сликовнице Чекамо снег , Гледамо у облаке и Идемо на море! деца ће радо прихватити игру онеобичавања и показати да њихов свет никако није мали, већ да има снагу да призове прве пахуље, да порасте до облака, као и да се спусти у морске дубине.  Уједно, ове сликовнице ће подсетити и родитеље на то колико је маштање важан део одрастања деце, те их на себи својствен начин позвати да им се придруже у тој игри.

„Машта је потребна свима нама, а деци посебно. Помоћу маште стичемо психолошки и физички имунитет, успевамо да решимо различите креативне, научне и животне задатке, јачамо самопоуздање, подстичемо радост... Новогодишњи празници су прави тренутак за игру и маштање. Уместо скупих поклона, обрадујмо једни друге рукотворинама. Измислимо друштвену игру, направимо шаљиве кућне новине, осмислимо породични новогодишњи програм... Укажимо деци поверење и препустимо се њиховим идејама. Зар не би било сјајно да Нову годину дочекамо костимирани у облак, пахуљу или неко морско биће?”, поручује Јасминка Петровић.

Сликовнице Чекамо снег , Гледамо у облаке и Идемо на море!  илустровала је Ана Петровић, која је својим препознатљивим стилом, блиским дечјем цртежу и доживљају света, разиграла ове приче и њене јунаке.

Ову књигу можете наручити преко нашег сајта, или купити у нашим књижарама (Македонска 30, Београд; Уроша Мартиновића 12, Нови Београд; Синђелићев трг 19, Ниш), као и свим боље снабдевеним књижарама широм Србије.

Корисни линкови

banka intesa