НОВО! МАЧАК У ЧИЗМАМА

30.11.2021

Нова књига у едицији ЗВУЧНЕ БАЈКЕ!

Међу најпопуларнијим издањима Креативног центра претходних година налазе се звучне књиге за децу. Све је почело чувеном едицијом о Пеци, у оквиру које смо упознали овог симпатичног пса који са својим пријатељима широм света истражује различите врсте музике и упознаје се с музичким инструментима. 

Након књига о псу Пеци, уследиле су и бајке за децу Црвенкапа и Три прасета, а најновија књига у едицији Звучне бајке је Мачак у чизмама. Док чита причу о довитљивом мачку, дете ће се забавити слушајући музику и различите звукове. Чуће како је лукави мачак уловио зеца за свог господара, како је добио раскошну одећу, како је прогутао џина претвореног у миша да би му преотео замак... На крају ће се веселити уз музику на венчању мачковог господара!

Притискајући прстом означене кружиће у књигама, мали читаоци се, уз занимљиве приче и веселе илустрације, упознају с богатством звукова различитих инструмената. Оно што посебно одликује музичке књиге Креативног центра јесте одличан квалитет звука. „Звучне књиге су пре свега намењене деци у узрасту старијем од три године, али овај тип књига освојио је читаоце свих узраста. Потражња за звучним бајкама је велика, што је показатељ да родитељи увиђају да су оне одличне за то да дете на нов начин доживи приче које су му већ познате’’, сматра уредница Наталија Панић.

Музика има изузетан значај за развој детета – доприноси његовом емоционалном и социјалном развоју, подстиче креативност, побољшава концентрацију и памћење. Деца која проводе време уз музику, певајући и играјући се с родитељима или другом децом, имаће више самопоуздања и развиће вештину пажљивог слушања. Један од начина на који се музика може унети у свакодневицу јесте читање звучних књига. Уз њих ће се деца кроз игру упознати с различитим звуковима и инструментима, као и с обиљем музичких жанрова. 

Ову књигу можете наручити преко нашег сајта, или купити у нашим књижарама (Македонска 30, Београд; Уроша Мартиновића 12, Нови Београд; Синђелићев трг 19, Ниш), као и свим боље снабдевеним књижарама широм Србије.

Корисни линкови

banka intesa