"Креативни центар" и "Мали свет Канада" у хуманитарној акцији

02.12.2021

У оквиру ове акције, која је у току, прикупљају се средства за новогодишње пакетиће за децу и младе из Србије, Републике Српске и с Косова и Метохије.

Издавачка кућа Креативни центар и ове године се укључила у хуманитарну акцију за децу Новогодишњи пакетић за осмех, коју организује хуманитарна организација са седиштем у Торонту Мали свет Канада.

Хуманитарна организација Мали свет Канада постоји од 2017. године. Редовно прикупља средства за школовање талентованих ђака из материјално угрожених породица из Србије, Републике Српске и с Косова и Метохије. Организација засад стипендира 67 ученика и студената. Са идејом да су знање и образовање најважнији ресурси, чланови организације Мали свет Канада труде се да својим акцијама помогну што већем броју деце и да у свој рад укључе појединце и фирме и из дијаспоре и из Србије. 

Креативни центар је 2018. године био партнер организације Мали свет Канада у хуманитарној акцији за децу, у оквиру које је седам школа и домова за незбринуту децу у Србији и Републици Српској добило на поклон књиге намењене средњошколцима. Циљ те акције било је оплемењивање библиотека новим садржајима како би се млади приближили писаној речи и упознали са издањима савремених аутора.

Више информација о организацији Мали свет Канада пронаћи ћете на сајту https://www.malisvetkanada.org/ 

 

Корисни линкови

banka intesa