НОВО! Невоље с флаутом

07.12.2021

Нова књига у серијалу ГОСПОДИН ОЛИВЕР који је намењен читаоцима почетницима!

У књизи Господин Оливер, која је објављена прошле године, читаоци почетници упознали су необичног патуљка који живи у зиду собе осмогодишње девојчице Лауре, с којом воли да се дружи и разговара. Он је по занимању Лаурин пријатељ и сматра да је бити пријатељ – најлепше занимање. У новој књизи о овом јунаку Невоље с флаутом, патуљак Оливер и девојчица Лаура заједно ће научити како уз марљивост, упорност и мало храбрости ниједан подвиг није недостижан, било то писање састава, или свирање флауте...

Једноставно, хтео сам да ти поручим да треба да трагаш за својом звездом, а то није ни кратак ни лак пут. Једна звезда води до друге, друга отвара пут до треће и тако редом. Када схватиш да за све постоји неки разлог, чак и за разочарања и неуспехе, лакше ћеш стићи до циља, поручује Господин Оливер својој пријатељици Лаури док она нерасположено вежба за први јавни час флауте. Управо ће разговор с Оливером подстаћи Лауру да се опроба у још једном занимљивом хобију.

Главни јунак господин Оливер је веома добар, углађен, пристојан и крајње ненаметљив господин, мајушна особа која уме да слуша, али и да помогне добром причом и правим саветом. У тренутку када га упознајемо он је још млад – има тек 185 година – а његов стан је право мало уредно краљевство, испуњено књигама, сликама и лепим стварима. За сународнике је господин Оливер особењак који је решио да широку шуму, свакодневицу под ведрим небом и друштво патуљака, биљака и животиња замени градом, необичним станом, дружењем с људима и уметношћу. 

Књиге из серијала Господин Оливер написала је Драгана Младеновић, а илустровао их је познати уметник Душан Павлић. У питању су топле приче о пријатељству и одрастању, које је ауторка написала верујући да је код деце изузетно важно развијати пријатељски однос не само према другим људима, већ и према бићима која нас окружују, према животињама и биљкама, па чак и према патуљцима – ако верујемо да они постоје. 

Уколико родитељи желе да завире у те невидљиве светове, да боље разумеју своју децу и сачувају оно најбоље у њима, потребно је да разговарају с децом, да им посвећују пажњу и понуде им што више уметности, сматра ауторка ових прича Драгана Младеновић.

Књиге из серијала о Господину Оливеру можете наручити преко нашег сајта, или купити у нашим књижарама (Македонска 30, Београд; Уроша Мартиновића 12, Нови Београд; Синђелићев трг 19, Ниш), као и свим боље снабдевеним књижарама широм Србије.

Корисни линкови

banka intesa