НОВО! Витешка авантура

08.12.2021

ВИТЕШКА АВАНТУРА С ДЕСПОТОМ СТЕФАНОМ је прича о средњовековној Србији, у којој су се одиграли многи важни историјски догађаји. Млађи основци откриће са Анастасијом и Димитријем занимљивости из наше прошлости и закорачиће право у далеки XV век!

Док прате занимљиву причу, читаоци ће се упознати с личностима које су владале Србијом у средњем веку, као и са члановима њихових породица. Откриће у каквим су односима били деспот Стефан и Ђурађ Бранковић, да ли је монголски вођа Тамерлан био Србима пријатељ и колико је волео шах. Сазнаће да су неке државе Србији биле савезнице, док се с некима ратовало. Такође, сазнаће шта је представљало добру гозбу, ко је имао хареме, каква се одећа тада облачила, какво наоружање су имали витезови и какве су оклопе носили.

Ово је друга књига из едиције историјских романа намењених деци од осам до дванаест година, под називом ИЗАБЕРИ АВАНТУРУ. Почетком године објављена је књига Сирмијумска авантура, која читаоцима омогућава да се изблиза упознају са античким Сирмијумом, римским царским градом, који се налази на подручју данашње Сремске Митровице. Ауторски тим који је радио на књигама Сирмијумска авантура и Витешка авантура с деспотом Стефаном чине професор енглеског језика и књижевности Јелена Шупут и историчар Горана Лемајић, као и илустратор Алекса Јовановић.

Књииге из ове едиције воде читаоце у узбудљив свет историје и маште, у којем ће сретати занимљиве, славне или сасвим обичне људе из прошлости. Док читају, сами ће моћи да одлучују о току своје пустоловине и да изаберу пут који ће их одвести до једног од десет могућих завршетака.

Сетиле смо се како су нам у детињству нарочиту пажњу држале књиге у којима читаоци бирају наставак приче и решиле да се и саме упустимо у писање једне такве авантуре. Тако је настала ова књига, у којој читаоци могу да се поистовете с главним ликовима и постану део приче. На крају сваке странице они доносе одлуке и праве избор како да наставе причу, стварајући тако сопствену пустоловину која може да се заврши на десет различитих начина. Надамо се да смо тако постигле да деца пред собом имају књигу којој ће пожелети да се враћају, јер у свакој интеракцији с њом могу да доживе другачију авантуру и сазнају нове историјске податке и занимљивости, наводе ауторке књиге.

У припреми је и трећа књига у овој едицији Тајанствена авантура са старим Словенима, која читаоце води у далеки VII век. Узбудљиви сусрети са Старим Словенима, Византинцима, Аварима и Персијанцима осветлиће неке важне догађаје који су обележили то време. Припремите се за несвакидашње доживљаје с митским становницима чудесних шума и планина.

Књиге из ове едиције можете наручити преко нашег сајта, или купити у нашим књижарама (Македонска 30, Београд; Уроша Мартиновића 12, Нови Београд; Синђелићев трг 19, Ниш), као и свим боље снабдевеним књижарама широм Србије.

Корисни линкови

banka intesa