НОВО! ДОЖИВЉАЈИ МИША ШИША

23.01.2022

Нова књига "Доживљаји миша Шиша" ће младим читаоцима на узбудљив и духовит начин представити дирљиву причу о величини братске љубави, великој храбрости оних који су величином најмањи, као и о непроцењивој моћи емпатије и солидарности

Миш Шиш је један несташан и безбрижан становник обале Дуге реке који, као и сваки пољски миш, по цео дан скита. Од свега на свету Шиш највише воли да пронађе белутак на којем може сатима да седи и свира у своју травку. Долазак једног госта у Шишову кућицу од речних шкољки натераће главног јунака да се упусти у неочекивану авантуру и неуобичајено дугу и узбудљиву скитњу.

У посету несташном мишу Шишу стигао је његов још несташнији брат Иш. Њих двојица су уживали брчкајући се у плићаку реке и скупљајући пшенично зрневље. Међутим, једног дана, због једног несмотреног поступка, несташни миш Иш на леђима случајне пролазнице корњаче отпловио је далеко од Шишове кућице. Без много оклевања Шиш креће у потрагу за својим братом упадајући у разне невоље, из којих ће се избављати домишљатошћу, храброшћу, па чак и песмом!

Колико дуго један пољски миш може да плови папирним бродићем? Како једна песма може да изазове и срећу и тугу? Шта може да уради пољски миш када се страшни црни мачак из његових снова појави у стварности? Одговори на ова питања чекају вас у причи Доживљаји миша Шиша, чији је аутор чувени босански писац Ивица Вања Рорић, а која је објављена у издању Креативног центра.

Књига Доживљаји миша Шиша објављена је у едицији Од читања се расте, која је намењена читаоцима почетницима. Већи фонт и проред олакшавају малим читаоцима да савладају ову вештину, а комбинација прозног садржаја и стихова читање наглас чини забавним и динамичним.

Посебно важан део овог издања представљају изванредно ведре, духовите и детаљима богате илустрације Душана Павлића, које обогаћују сваку страницу и чине читалачки ужитак комплетним.

Ову књигу можете наручити преко нашег сајта, или купити у нашим књижарама (Македонска 30, Београд; Уроша Мартиновића 12, Нови Београд; Синђелићев трг 19, Ниш), као и свим боље снабдевеним књижарама широм Србије.

Корисни линкови

banka intesa