НОВО! Moja прва игра меморије – ЖИВОТИЊЕ и Moja прва слагалица – ВЕЛИКЕ ЖИВОТИЊЕ

01.02.2022

Две нове друштвене игре намењене су деци старијој од три године и одличне су за први сусрет малишана са друштвеним играма.

Друштвене игре нас уче да поштујемо правила, развијамо стратегије, доносимо одлуке, преузимамо ризике. Захваљујући њима учимо и како да се носимо с поразом и да поштујемо своје саиграче. Поред тога што подстичу дружење и забаву, друштвене игре су идеална подршка у стицању бројних знања и вештина – кроз њих се усвајају нови појмови, усмерава се концентрација, подстиче логичко размишљање и развијају машта и креативност.

Две нове игре у издању „Креативног центра“ Moja прва игра меморије ЖИВОТИЊЕ и Moja прва слагалица ВЕЛИКЕ ЖИВОТИЊЕ намењене су деци старијој од три године и одличне су за први сусрет малишана са друштвеним играма.
Поред карата с предивним илустрацијама, обе игре садрже и детаљна упутства која ће играчима помоћи да боље разумеју циљ, правила игре и ток партије, а ту су и посебни савети за родитеље о томе како игру прилогодити млађој, а како старијој деци.

Moja прва игра меморије ЖИВОТИЊЕ подстиче и развија запажање и памћење код деце. Циљ је да се пронађе што више парова беба животиња, а игра се завршава када се споје сви парови. Кроз ову игру дете ће овладати запажањем детаља (памтиће животиње, предмете и боје представљене на картама), обогатиће свој речник, а тражећи запамћену карту научиће и да се сналази у простору.

Игра Moja прва слагалица ВЕЛИКЕ ЖИВОТИЊЕ децу учи да посматрају и планирају. Циљ игре је да се састави што више великих животиња. Дете треба да уочи помоћу којих карата може саставити одређену животињу, као и то да ли је слагање неке животиње већ започето. Игра се завршава када се саставе све животиње, а победник је онај који је освојио највише поена. Захваљујући овој игри дете ће научити да стратешки размишља и лакше савладати основне бројеве од 1 до 11, јер је на крају партије потребно израчунати број освојених поена.

Уз ове друштвене игре забавиће се цела породица, а мали играчи ће научити да поштују правила, да сачекају свој ред за игру, да побеђују, али и да … губе!

Друштвене игре можете наручити преко нашег сајта или купити у нашим књижарама (Македонска 30, Београд; Уроша Мартиновића 12, Нови Београд; Синђелићев трг 19, Ниш), као и свим боље снабдевеним књижарама широм Србије.

Корисни линкови

banka intesa