НОВО! Десетоминутне приче

04.02.2022

Две нове књиге ДЕСЕТ ДЕСЕТОМИНУТНИХ ПРИЧА и ДЕСЕТ ДЕСЕТОМИНУТНИХ ПРИЧА О ЖИВОТИЊАМА, објављене су с идејом да код деце од најранијег узраста развију љубав према читању, као и да подстакну заједничко читање деце и родитеља.

Само десет минута читања дневно у великој мери може утицати на развој читалачких вештина код деце, без обзира да ли деца читају сама или им чита неко од одраслих. У истраживању које је спровела издавачка кућа „Scholastic“из Енглеске, више од 80% родитеља и деце изјавило је да ужива у заједничком читању, јер време проведено на овај начин постаје важан део породичних успомена.

Заједничко читање развија машту и критичко мишљење, нарочито ако је праћено постављањем питања и разговором о прочитаном. Такође, овај ритуал окупља и зближава породицу, што може бити одлична прилика за разговор о многим важним темама.

ДЕСЕТОМИНУТНЕ ПРИЧЕ пренеће читаоце у чаробне светове у којима оживљавају човечуљци од медењака, змајеви вребајуу пећинама, а џинови станују на стабљикама пасуља. Уз књигу ДЕСЕТОМИНУТНЕ ПРИЧЕ О ЖИВОТИЊАМА мали и велики читаоци успеће да надмудре опасне тролове са Три тврдоглава јарца, пећи ће хлеб с Малом црвеном коком, смејаће се подвалама Мачка у чизмама.

Приче су приређене тако да читање сваке од њих траје десет минута. Савршене су за читање пред спавање, али и у сваком другом тренутку током дана. Свака пустоловина је предивно илустрована, па малим и великим читаоцима остаје само да се удобно сместе и уживају!

„Читање треба да буде заједничка активност током које дете поставља питања и са одраслима разговара о ономе што му се чита. Важно је да одрасли мењају начин говора, наглашавају битне делове приче, постављају питања детету, коментаришу, како би били сигурни да поред себе имају пажљивог слушаоца за кога читање има развојне добити. Читање је прилика да тандем родитељ-дете развија блискост и да се боље упозна“, истиче психолог Марина Виденовић.

Ову књигу можете наручити преко нашег сајта, или купити у нашим књижарама (Македонска 30, Београд; Уроша Мартиновића 12, Нови Београд; Синђелићев трг 19, Ниш), као и свим боље снабдевеним књижарама широм Србије.

Корисни линкови

banka intesa